Fenerbahçe'de Daum'un geleceği ile ilgili henüz açıklama yapılmadı

Mücadele ettiği 3 kulvarda da bu sezon hedeflerini gerçekleştiremeyen Fenerbahçe'de, teknik direktör Christoph Daum konusunda verilecek karar merakla bekleniyor. U...

 

Mücadele ettiği 3 kulvarda da bu sezon hedeflerini gerçekleştiremeyen Fenerbahçe ' de , teknik direktör Christoph Daum konusunda verilecek karar merakla bekleniyor .

UEFA Avrupa Ligi ' nde beklenen başarıların gelmemesinin ardından , Türkiye Kupası ' nda ve Turkcell Süper Lig ' de çok yaklaştığı şampiyonlukları yitiren sarı-lacivertli ekipte sözleşmesi devam etmesine rağmen , Alman teknik adamın durumu kritik .
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu , istifa kararı alabileceği yönünde medyada yer alan haberler ve teknik direktör Daum ' un geleceği konusunda henüz bir açıklama yapmadı .
-ŞAMPİYON YAPAMAYANLAR GÖNDERİLDİ-
Fenerbahçe ' de , Aziz Yıldırım ' ın kulüp başkanlığı döneminde görev yapan teknik adamların büyük çoğunluğu takımı şampiyon yapamadıkları sezonların ardından görevinden alındı .
Sarı-lacivertli ekipte sadece Mustafa Denizli ' nin yerine 2001-2002 sezonunun devre arasında göreve getirilen Werner Lorant , şampiyonluğa ulaşamadığı halde bir sonraki sezon da da devam etti . Ancak , Lorant ' ın sonu , yerine geldiği Mustafa Denizli gibi oldu .
-BARİÇ SON HAFTAYI GÖREMEDİ-
Aziz Yıldırım ' ın sezon ortasında ilk kez başkan seçildiği 1997-98 ' de görev yapan Hırvat Otto Bariç , sezonun son haftasını göremeden Fenerbahçe ' den ayrıldı .
Yıldırım ' dan önceki Ali Şen yönetiminin getirdiği Bariç gidince , ligde son hafta yardımcısı Cemşir Muratoğlu takımın başında sahaya çıktı .
-LÖW DE YAPAMADI-
Aziz Yıldırım ' ın Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü görevine getirdiği ilk isim Joachim Löw oldu .
1998-1999 sezonunu Joachim Löw yönetiminde 3 . sırada tamamlayan Fenerbahçe ' de , sezon sonunda Alman çalıştırıcıyla yollar ayrıldı .
-RIDVAN DİLMEN , ZEMAN , TURAN SOFUOĞLU-
Sarı-lacivertli ekip eski futbolcusu Rıdvan Dilmen ile başladığı 1999-2000 sezonunda , Dilmen ' ın istifasından sonra , önce İtalyan Zdenek Zeman , sonra da antrenörü Turhan Sofuoğlu ile devam etti .
Sezonu 4 . sırada tamamlayan Fenerbahçe , gelecek sezon için yeniden teknik adam arayışına başladı .
-MUSTAFA DENİZLİ BEKLENEN ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİ-
Sarı-lacivertli ekibe Aziz Yıldırım döneminde istediği şampiyonluğu Mustafa Denizli getirdi .
2000-2001 sezonunda göreve gelip Fenerbahçe ' yi şampiyonluğa taşıyan Denizli , 2001-2002 sezonunun ilk yarısında kötü gidiş nedeniyle görevini bırakmak zorunda kaldı .
-LORANT ' ' TORPİLLİ ' ' -
Takımı şampiyonluğa taşıyamadığı halde bir sonraki sezonda da görev yapan Alman teknik direktör Werner Lorant , Yıldırım döneminin en ' ' torpillisi ' ' oldu .
Denizli ' nin ardından 2001-2002 sezonunun devre arasında Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü ' ne getirilen Lorant ile sarı-lacivertli ekip sezonu 2 . sırada tamamladı .
Lorant ' ın kaderi yerine geldiği Denizli gibi olurken , Alman çalıştırıcı 2002-2003 sezonunun 16 . haftasından sonra Fenerbahçe ' den ayrıldı .
Lorant ' ın ardından Fenerbahçe sezonu antrenörü Oğuz Çetin ve daha sonra da altyapı sorumlusu Tamer Güney ile 6 . sırada tamamladı .
-DAUM İLE İLK SEZONDA LALE DEVRİ YAŞANDI-
2003-2004 sezonunda Fenerbahçe ' nin başına getirilen Alman çalıştırıcı Christoph Daum , sarı-lacivertli ekibe adeta Lale Devri yaşattı .
İlk sezonunda Fenerbahçe ' yi ligde şampiyonluğa taşıyan Daum , ikinci sezonunda ( 2004-2005 ) da şampiyonluğu kimseye kaptırmadı .
2005-2006 sezonuna gelindiğinde ise ligi 2 . sırada bitiren Fenerbahçe ' de , aynı zamanda sağlık sorunu da yaşayan Daum ile devam etmeyen yönetim yeni bir arayışa girdi .
-ZİCO DA NASİBİNİ ALDI-
2006-2007 sezonunda Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü ' ne getirilmesiyle ' ' Stajer ' ' yakıştırmaları yapılan Arthur Zico , eleştirilere ilk sezonunu şampiyonlukla tamamlayarak yanıt verdi .
Sarı-lacivertli ekibi , ikinci sezonunda ( 2007-2008 ) Avrupa Şampiyonlar Ligi ' nde çeyrek finale taşıyan Brezilyalı teknik adam ile ligde şampiyonluk gelmedi . Zico ile anlaşamayan yönetim , teknik direktör için yine kolları sıvadı .
-ARAGONES BİR SEZON BOŞA GEÇTİ-
2008-2009 sezonunda İspanyol çalıştırıcı Luis Aragones ile anlaşan Fenerbahçe , teknik direktörünün İspanya Milli Takımı ' nı Avrupa şampiyonluğuna taşımasıyla sezona oldukça iddialı bir başlangıç yaptı .
Bir önceki sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi ' nde çeyrek final oynayan Fenerbahçe , Aragones yönetiminde 1 . turdaki grubu galibiyet alamadan 2 puanla son sırada tamamlayarak , ilk turdan öteye gidemedi .
Ligde özellikle deplasman maçlarında alınan mağlubiyetlerle haftalar geçtikçe kan kaybeden sarı-lacivertliler , son 5 haftaya girildiğinde havlu attı . Son olarak Fortis Türkiye Kupası ' nı da finalde ezeli rakibi Beşiktaş ' a kaptıran sarı-lacivertli takımda , yönetim kurulu Aragones ile de yolları ayırdı .
-DAUM ' ' CAN SİMİDİ ' ' OLAMADI-
Yönetim kurulunun 2005-2006 sezonunun ardından , 2009-2010 sezonunda yeniden göreve getirdiği Christoph Daum , Aragones ' in kötü izlerini silemedi .
Fenerbahçe ile 2 sezonluk daha sözleşmesi bulunan Alman teknik direktör konusunda verilecek karar merakla bekleniyor .

Zaman