Ergenekon'la birleştirilen VKGB sanıkları hakim karşısında

Ergenekon ana davası ile birleşen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği (VKGB) davası sanıkları hakim karşısına çıktı. Davanın tutuksuz sa

  Ergenekon ana davası ile birleşen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği ( VKGB ) davası sanıkları hakim karşısına çıktı . Davanın tutuksuz sanığı Taner Ünal , devlet görevlileri ile irtibat halinde olduğu ve çete lideri iddialarına , " Devletin hiçbir kademesinde hiç kimseyi tanımam ve irtibatım yoktur . " dedi .

Birinci Ergenekon davasının 145 . duruşmasına İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ' in de aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık hazır bulundu . Tutuklu sanıklardan Ergün Poyraz ile başka suçlardan tutuklu sanıklar Sedat Peker , Semih Tufan Gülaltay ve Selim Akkurt duruşmaya katılmadı . Tutuksuz sanıklardan Fuat Turgut ile ana davayla birleştirilen VKGB davası sanığı Taner Ünal ve Zeki Yurdanur Çağman da duruşmada hazır bulundu .

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün , önceki oturumda Ankara ' da görülen Vatanseverler Birliği Derneği davasının Ergenekon davasıyla birleştirildiğini hatırlattı . Ergenekon sanığı Fuat Turgut ' un mahkeme salonu dışında olması nedeniyle Taner Ünal savunmasını yapması için sanık kürsüsüne çağrıldı . Taner Ünal , devletin hiçbir kademesinden hiç kimseyi tanımadığını ve ilişkisi olmadığını belirterek savunmasına başladı .

Ankara 11 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde görülen VKGB davasında , derneğin genel başkanı Taner Ünal ile derneğin eski genel başkan yardımcısı Ahmet Cinali ' nin , ' ' Ergenekon örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte , örgüt üyelerine bilerek ve isteyerek yardım ettiği ' ' iddiasıyla yargılandığı dava , fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle ' ' Ergenekon ' ' davasıyla birleştirilmişti .