BURSASPOR NASIL ŞAMPİYON OLDU?

Devrim yapan, tarih yazan Bursaspor'un hikayesi bu... Bursaspor nasıl şampiyon oldu? Bu tarihi nasıl yazdı? Hangi futbolcular ön plana çıktı, Ertuğrul Sağlam ve yönetim neler yaptı? Bursaspor'a yakınlığıyla bilinen NTVSPOR.NET editörü Devrim Çetin'in kaleminden Bursaspor'un şampiyonluk hikayesi...

Bursaspor geçtiğimiz sezonu 58 puanla altıncı sırada tamamlamıştı ve takımda yaz sezonu transferde sık sık adı geçen genç oyuncu Sercan Yıldırım ve Volkan Şen tüm ısrarlara rağmen satılmamış ve kulüpte kalmıştı. Ertuğrul Sağlam henüz ilk sezonunda Bursaspor'da uzun süredir özlenen başarıyı yakalamıştı. Sıra transfere gelinmişti ve Bursaspor 2009-2010 sezonunda daha üst sıralara oynamak için ince eleyip sık dokuyordu.





SEZON ÖNCESİ GELENLER GİDENLER
Kaleci Yavuz Eraydın, Volkan Bekiroğlu, Cihan Kaptan, Mustafa Sarp, Fabricio Melo, Kemal Aslan, Gökhan Güleç ve Maxim Romaschenko ile yollar ayrılmış, bu oyuncuların yerlerine Beşiktaş'tan Tomas Zapotocny, Pendikspor'dan Ramazan Sal, Basel'den Ivan Ergic, Trabzonspor'dan Hüseyin Çimşir, Arjantinli Pablo Batalla ve Kayserispor'dan Turgay Bahadır dahil edilmişti. Geçtiğimiz sezonlarda yaptığı yanlış transferlerle bir türlü başarıyı yakalayamayan yeşil-beyazlı ekip bu kez transferde tabiri caizse turnayı gözünden vurmuş, hatta hiçbir oyuncuya bonservis bedeli ödememişti.

ntvmsnbc