Almanya'daki ilk faizsiz bankacılık şubesi faaliyetlerine başladı

Almanya'da ilk kez faizsiz bankacılık sektöründe hizmet verecek olan Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş'nin (Kuveyt Türk) Mannheim Finansal Hizmetler Şub

Almanya'da ilk kez faizsiz bankacılık sektöründe hizmet verecek olan Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş'nin (Kuveyt Türk) Mannheim Finansal Hizmetler Şubesi dün faaliyetlerine başladı. Kuveyt Türk şimdilik Türkiye'de açılacak ticari hesaplara aracılık işlemleri yapacak.

Faizsiz bankacılık esasları çerçevesinde 20 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren Kuveyt Türk, farklı sektördeki yatırımlarıyla hem kar ortaklığı yöntemiyle müşterilerinin tasarruflarını sağlam ve kazançlı yatırımlara dönüştürüyor hem de reel sektöre kaynak sağlayarak yeni istihdam alanlarının oluşmasına katkı sağlıyor. Türkiye'de 130 şubesi, Dubai'de iştiraki, Bahreyn şubesi ve Kazakistan'da temsilciliği bulunan Kuveyt Türk'ün, Kıta Avrupası'nda ilk faizsiz bankacılık şubesi olma özelliği taşıyan Mannheim Finansal Hizmetler Şubesi faaliyetlerine başladı. Beş yıldır Almanya'da temsilciliği bulunan Kuveyt Türk uzun süren çalışmaların ardından bölgedeki müşterilere hizmet vermeye başladı. Global ölçekte özellikle son yaşanan ekonomik ve mali kriz sonrası İslami Bankacılık sistemine göre faaliyet gösteren bankacılık sistemi Avrupalıların daha fazla ilgisini çekmeye başlamıştı.

Türkiye'de Mart 1989'da faaliyete geçen Kuveyt Türk'ün en büyük ortağı yüzde 62,23'lük hisse ile Kuveyt Finans Kurumu olurken, diğer hisselerin yüzde 18,72'si Türkiye'den Vakıflar Genel Müdürlüğü, yüzde 9'u Kuveyt Devlet Sosyal Güvenlik Kurumu ve yüzde 9'unu da İslam Kalkınma Bankası'na ait.