Bursaspor-beşiktaş Maçından Notlar

-BURSASPOR-BEŞİKTAŞ MAÇINDAN NOTLAR -TAKIMLARININ ŞAMPİYON OLACAĞINA İNANAN BURSASPOR TARAFTARLARI, KUTLAMALARA SABAH SAATLERİNDEN İTİBAREN BAŞLADI -S

Bursaspor-beşiktaş Maçından Notlar
 

-BURSASPOR-BEŞİKTAŞ MAÇINDAN NOTLAR

-TAKIMLARININ ŞAMPİYON OLACAĞINA İNANAN BURSASPOR

TARAFTARLARI , KUTLAMALARA SABAH SAATLERİNDEN İTİBAREN

BAŞLADI

-STAT KAPILARI MAÇTAN 3 SAAT ÖNCE AÇILIRKEN , BURSASPOR

TARAFTARLARI STAT HOPARLÖRLERİNDEN ÇALINAN NEŞELİ VE

HAREKETLİ ŞARKILARA ALKIŞLARLA TEMPO TUTARAK EŞLİK ETTİ

BURSA ( A . A ) - 16 . 05 . 2010 - Turkcell Süper Lig ' de Fenerbahçe ' nin bir puan gerisinde ikinci sırada yer alan ve şampiyonluk adayı Bursaspor ' un Beşiktaş ile oynadığı ve ' final ' niteliği taşıyan maça , yeşil-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi .

Takımlarının şampiyon olacağına inanan Bursaspor taraftarları , kutlamalar sabah saatlerinden itibaren başladı . Yeşil-beyazlı forma ve bayraklarla maçtan saatler önce Heykel , Altıparmak ve Kültürpark gibi kentin merkezi yerlerinde toplanan kadınlı-erkekli taraftarlar , yaya olarak Bursa Atatürk Stadı ' na gelmeye başladı .

Bursa Atatürk Stadı ' nın kapıları , bu önemli karşılaşma için maçtan 3 saat önce açıldı . Statta yerini alan yeşil-beyazlı taraftarlar , stat hoparlörlerinden çalınan neşeli ve hareketli şarkılara alkışlarla tempo tutarak eşlik etti . Taraftarlar , zaman zaman stat içinde çalınan müziğin durdurulmasını isteyip , kendilerinin bestelediği ' Şampiyonlar Ligi ' tezahüratını söylemeyi ihmal etmedi .

Taraftarların büyük bir çoğunluğunun maça , yeşil-beyazlı forma ve ' bonus ' diye tabir edilen yeşil renkte kabarık perukla geldikleri gözlendi .

Bayanların Bursaspor maçlarına artan ilgisi bu maçta da dikkatlerden kaçmadı . Tüm tribünlerde çok sayıda bayan taraftarın yer aldığı görüldü .

Stat , taraftarlarca bir gün önce yeşil-beyazlı kurdele , balon ve bayraklarla süslenirken , sabah etkili olan lodosun 10 metreye 6 metre ebatlarında olan bir pankartı yırtması , moralleri biraz bozdu . Bursaspor Kulübü tarafından yaptırılan üzerinde yeşil-beyazlı kulübün logosunun bulunduğu pankart , orta yuvarlağa serildi . Pankart , tribünler tarafından uzun süre alkışlandı .

Taraftarlar pankartlarda kendilerine de atıfta bulunmayı ihmal etmedi . Teksas taraftar grubunun bulunduğu kapalı kale arkası tribünün çatısında ' İşte taraftar işte şampiyon ' yazılı pankart bulunduğu görüldü .

-COŞKULU KARŞILAMA-

Bursasporlu taraftarlar , yeşil-beyazlı futbolculara ise stada çıkarken coşkulu bir karşılaşma yaptı . Isınmak için sahaya ' Gözlerimizi koruyalım . Göz Vakfı ' yazılı pankartla çıkan Bursasporlu futbolcuları taraftarlar , ' Şampiyon ' tezahüratlarıyla karşıladı .

Taraftarlar , tüm futbolcuları tribünlere çağırıp ' yumruk şov ' yaptırırken , en büyük ilgiyi kaptan Ömer Erdoğan gördü . Sezon başında Beşiktaş ' tan transfer edilen Ali Tandoğan da taraftardan büyük alkış aldı . Kaleci Ivankov da taraftarların yoğun istediği üzerine sahanın ortasına giderek , ' 3 ' lü ' çektirdi .

-BEŞİKTAŞ ' A SIKI GÜVENLİK-

Beşiktaş kafilesi Bursa Atatürk Stadı ' na adeta güvenlik çemberi altında getirildi . Maç için Bursa ' ya tam kadro gelen siyah-beyazlı yöneticiler de stada futbol takımıyla aynı anda geldi . Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve diğer yöneticiler , karşılaşmayı şeref tribününden izlediler .

Beşiktaşlı futbolcuların saha zeminini kontrol için tünelde görünmeleriyle statta büyük bir uğultu koptu . Siyah-beyazlı futbolcuları ıslıkla protesto eden Bursaspor taraftarlar , son yıllardaki her Beşiktaş maçında olduğu gibi ' tekbir ' getirmeyi de ihmal etmedi .

Bursasporlu taraftarlar , ' Cehenneme hoş geldin Beşiktaş ' tezahüratı yaptı . Zaman zaman bazı grupların küfürlü tezahüratları , diğer tribünlerce ıslıklarla protesto edildi .

-2 BİN 500 GÜVENLİK ELEMANI GÖREV ALDI-

Bursaspor-Beşiktaş karşılaşması için Bursa Emniyet Müdürlüğü adeta alarma geçti . Zorlu karşılaşma için stat içi ve çevresinde bini çevik kuvvet olmak üzere , 2 bin polis ve 500 kadar da özel güvenlik elemanı görev aldı .

Bursa Emniyet Müdürlüğü ' nce izinler kaldırılırken , maç öncesi , sırası ve sonrası için de özellikle merkezi yerlerde olası olumsuzluklara karşı polis hazır halde bekledi .

( DAT-EMR-MTE )

16 . 05 . 2010 19 : 53 : 53