Nazilili Halk Oyunları Ekibi Gürcistan'da Gönülleri Fethetti

Yöresel Oyunları ve Folkloru Destekleme-Yaşatma Derneği Halkoyunları ekibi Gürcistan'ın Gori kentinde gönülleri fethetti.

Nazilili Halk Oyunları Ekibi Gürcistan'da Gönülleri Fethetti
28 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde Gürcistan'ın Gori kentinde 2. Uluslararası Çocuk ve Müzik şenliğine katılan Nazillili Halkoyunları ekibi etkinliğin ilgi odağı oldu. Üç gün gösteri yapan Nazillili çocuklar, Gürcistan protokolüne Nazilli'yi ve Türkiye'yi tanıtan hediyeler verdi.
Yöresel Oyunları ve Folkloru Destekleme-Yaşatma Derneği Başkanı Gülay Sezer yaptığı açıklamada; "Derneğimizin çocukları bu festivalde Nazilli'mizin ve Ege'mizin oyunlarını en iyi şekilde tanıttı. 2 yıldır yurtdışındaki festivallerde öğrencilerimiz Nazilli'mizin kültürünü tanıtarak kültür elçiliği görevi yapmaktadır. Yöresel kültürlerin yaşatılmasının ve çocuklarımızın gelişimine önem veren derneğimiz tüm Nazilli halkımızın desteği ile geleceğimiz olan çocuklarımıza kültürlerini öğretmeye devam edecektir. Derneğimiz 2 yıldır katıldığı bu festivallerde en büyük desteği çocuklarımızın gönül çeşmesi ve derneğimizin efe babası olan Sayın Ali Gürsoy'dan almıştır. Sayın Ali Gürsoy Yöresel kültürüne sahip çıkmaya çalışan çocuklarımızın her zaman yanında olarak onlara güç vermiştir. Efe babamız Ali Gürsoy'a ve Gürcistan yolculuğundaki gidiş-gelişimizde bizden desteğini eksik etmeyen çok değerli Belediye Başkanımız Sayın Haluk Alıcık'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Yöresel Oyunları ve Folkloru Destekleme-Yaşatma Derneği Halkoyunları ekibi Gori kentinde Gori Üniversitesini ve Stalin müzesini gezdiğini belirtirken gezi sırasında Vali yardımcısı, Milletvekili ve Polonya elçisine de Türkiye'yi anlatan anlamlı hediye verdiklerini belirttiler.