Çaldıran'daki Patlamanın Ardından

Van'ın Çaldıran ilçesinde, Yıldırım ailesinin evine el bombasıyla saldırı yapanların katliam için geldikleri ileri sürüldü.

Çaldıran'daki Patlamanın Ardından
Çaldıran ilçesinde el bombası patlaması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 kişinin de yaralandığı olayın 2 ay önce Cahit Karasu isimli şahsın öldürülmesi sonucu ortaya çıktığı öğrenildi. 2 ay önce Cahit Karasu isimli bir kişinin ölümünden sorumlu tutulan Yıldırım ailesinden intikam almak isteyen bazı kişiler, Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan Ömer Yıldırım'ın evine dün gece el bombasıyla saldırdı. Saldırıda Ömer Yıldırım'ın 40 yaşındaki eşi Selime Yıldırım hayatını kaybederken, kardeşi Mümtaz
Yıldırım ve torunu 3 yaşındaki Bünyamin Yıldırım ise yaralandı. Ancak olayın katliama dönüşmesini her gece evinin önünde nöbet tutan Ömer Yıldırım önledi.
Yıldırım ailesi saldırının izlerini silmeye çalışırken, olaya şahit olan Ömer Yıldırım hala üzerindeki şoku atlatamadı. 12 kişilik saldırgan grubunun bir minibüsle evin önüne geldiğini ve evin etrafını sardıklarını belirten Ömer Yıldırım, saldırganların evi yakacaklarını söyledi. Bir şey yapmamaları için saldırganlara yalvardığını söyleyen Yıldırım, "Beni öldüreceklerini anlayınca eve kaçtım ve herkesin evin farklı bölmelerine kaçmasını istedim. Bu sırada aynı odada oturan 18 kişi farklı bölmelere kaçtı.
Eşim ve torunum odadan çıkamadı. Bombanın patlaması sonucu eşim hayatını kaybetti. Kardeşim ve torunum da yaralandı. Bunu yapmaya gelenler katliam için gelmişti. Bundan 2 ay önce Cahit Karasu'nun ölümünü bize mal ettiler. Ama bizim bu olayla bir ilgimiz yok. Umarım katiller bir an önce ortaya çıkarılır" dedi.