8. Taç Bir De Sen Tasarla Yarışması

Ev tekstilinde moda yaratabilecek tasarımların ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla düzenlenen "8. Taç Bir De Sen Tasarla Yarışması" sonuçlandı.

8. Taç Bir De Sen Tasarla Yarışması
Taç'ın düzenlediği "Bir De Sen Tasarla Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu. Üniversitelerin Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin katılabildiği yarışmaya bu yıl 29 üniversiteden 400'e yakın eser başvurdu. Yarışmada birinciliği Nevresim Deseni Kategorisinde Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Tuğçe Bozkurt ve Nevresim Ürün Tasarımı Kategorisinde ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nden Efe Erinç Erdoğdu-Gülseren Aslı Gök kazandılar.
Ödül töreninde konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Marka olmanın yolu tasarımdan ve innovasyondan geçer. Yenilik yapmazsanız, tasarıma önem vermezseniz marka olmanız mümkün değil. Markanın başlangıcı tasarımdır. Bu bilinçle 8 yıldır Taç Bir De Sen tasarla Yarışmasını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.
Bu yıl da "Nevresim Desen Tasarımı" ve "Nevresim Ürün Tasarımı" olarak iki kategoride düzenlenen yarışma sonucunda kategori birinci, ikinci, ve üçüncüleri maddi ödülleri kazanmanın yanı sıra Zorlu Tekstil'de iş imkanı gibi önemi bir fırsatın sahibi oluyorlar. Yarışmaya katılan projeler arasından, her iki kategoriden ayrı ayrı seçilen 6 proje sahibi Mehmet Zorlu Vakfı Özel Bursu ile ödüllendirildi. Yarışmada Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri İşadamları Derneği (TETSİAD) özel ödülleri de sahiplerini buldu.