Türkiye'nin kent içi ulaşım sorunları masaya yatırıldı

Türkiye'nin kent içi ulaşım sorunları Erzincan'da masaya yatırıldı. Erzincan Kültür Merkezi'nde yapılan panelde, kent içi ulaşım sorunlarına çözüm ara

Türkiye'nin kent içi ulaşım sorunları Erzincan'da masaya yatırıldı. Erzincan Kültür Merkezi'nde yapılan panelde, kent içi ulaşım sorunlarına çözüm arandı.

Panele Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zafer Dağlar, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Genel Sekreteri Onur Orhon, İstanbul Öz-Ulaş Toplu Taşımacılık Başkan Vekili Sedat Şahin ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden kent içi ulaşım temsilcileri katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan panelin açılış konuşmasını yapan Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Genel Sekreteri Onur Orhon, "Ülke genelinde toplu taşıma sektöründe hizmet eden özel halk otobüsü kurum ve kuruluşların üye olduğu Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği olarak 2010 yılının ilk bölgesel toplantısı için Erzincan'da bir araya geldik. 28 Şubat'ta gerçekleştirilen 2. Olağan Genel Kurul toplantısı sonrasında yönetim kurulu 2010 takvimi göz önüne alınarak üç bölgesel katılımlı toplantı yapılması yıllık program kararına eklenmiştir. Bu iller Hatay, Çanakkale ve Erzincan olarak belirlenmiştir. Bu tercihte Hatay'ın güneyde bir üye olması, Çanakkale'nin başarılı bir özel işletme ve elektronik kart uygulaması olması, Erzincan'da doğuda minibüsten otobüse dönüşümün yakın tarihte gerçekleştiği bir il olması etken olmuştur." dedi.

Orhon, Erzincan'da toplantının gündeme gelmesi ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Erzincanlı olması dolayısıyla bu toplantıya katılmak istediğini, ancak yoğun çalışma ortamı sebebiyle katılamadığını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zafer Dağlar, toplantının faydalı sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır da şehirde ulaştırma alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi: "Göreve geldiğimiz günden itibaren gerek yolcu taşıma gerekse diğer konu başlıklarını ivedilikle gündeme aldık. Çünkü ulaşım temel haklardan birisi. Özellikle kent içi yolcu taşımacılığında seçenek sunma adına eğer başka bir seçenek yoksa mevcut olan sistemden yararlanacak olan şehrin sakinlerini modelleri eskimiş olan araçlarla seyahat etmeleri kabul edilecek bir durum değildi. Bu konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışarak konuyu her yönüyle ele aldık. Yapılan bu dönüşümden sonra birçok vilayetten özellikle yerel yönetimlerde temsilciler Erzincan'a gelerek görüşmeler yaptılar. Yapılan bu görüşmelerden sonra merkeze bağlı ilçelerde ve beldelerden de bu sisteme geçmek isteyen ve geçenler oldu. Bu da gösteriyor ki yapılan iş çok doğru bir iştir."

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Türkiye'de ve Erzincan'da güzel işler yapıldığını, bu organizasyonun da önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, toplu taşımacılığın yönünü belirleyecek önemli bir toplantının Erzincan'da yapılmasından dolayı katkısı olanlara teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara ve organizasyonda emeği geçenlere plaket verildi. Otokar firması tarafından sinevizyon gösterisi yapıldı.

Programın panel bölümünde Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zafer Dağlar 'Ulaştırma Bakanlığı uygulamaları', Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına Salih Kumbar 'özel halk otobüsü işletmeciliğinde karşılaşılan sorunlar', Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği adına Av. Hitay Güner 'kent içi toplu taşımada trafik güvenliği', Uzman Alpay Lök 'kent içi toplu taşımada araç güvenliği', Erzincan Belediyesi yetkilileri 'Erzincan'da kent içi toplu taşıma', Bölge Trafik Müdürlüğü'nden İsmail Terzi ve Mehmet Albayrak 'özel halk otobüsleri' konulu değerlendirmeler yaptı.