Kırgızistan'da geçici hükümet acil toplandı

Kırgızistan'da dün başta Oş, Celalabad ve Batken eyaletlerindeki valilik binalarını işgal eden devrik lider Kurmanbek Bakiyev'in taraftarlarını örgütlediği belirtilen eski Devlet...



Kırgızistan'da dün başta Oş, Celalabad ve Batken eyaletlerindeki valilik binalarını işgal eden devrik lider Kurmanbek Bakiyev'in taraftarlarını örgütlediği belirtilen eski Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Üsen Sıdıkov tutuklandı.

Devlet televizyonu, Yeni Kırgızistan Partisinin Başkanı da olan Sıdıkov'un Oş eyaletine bağlı Nooken ilçesinde tutuklandığını duyurdu.
Yerel televizyon kanallarında, Sıdıkov'a ait olduğu kaydedilen, Bakiyev taraftarlarının işgaller için teşvik edildiği telefon konuşmaları yayımlanmıştı.
Haberlere göre, Sıdıkov, ülkenin güneyinde etkili Bakiyev taraftarları liderlerini telefonla arayarak, Oş kentinde bulunan Savunma Bakanı İsmail İsakov ve geçici hükümetin yargı konularından sorumlu Başbakan Yardımcısı Azimbek Beknazarov'un rehin alınması talimatını verdi.
-GEÇİCİ HÜKÜMETTEN ACİL TOPLANTI-
Bu arada geçici hükümetin acil olağanüstü toplanacağı bildirildi.
Geçici hükümetten yapılan açıklamada, bakanlar kurulu üyelerinin Başbakan Roza Otunbayeva'nın başkanlığında mecliste toplanacağı belirtildi.
Kırgızistan'da 7 Nisanda güvenlik güçleri ile muhalif göstericiler arasında çıkan çatışmanın ardından iktidara gelen muhalif liderler, bu olayları "Bakiyev ve taraftarlarının iktidara dönmek için son şanslarını kullandıkları" şeklinde değerlendiriyor.
Öte yandan Akipress haber ajansına göre, güneydeki Celalabad kentinde çıkan silahlı çatışmada, 10'u silahla vurularak, 28 kişi yaralandı.

Zaman