Bursa da ertuğrul hoca da şampiyonluğu hak etti

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, hafta sonu karşılaşacakları Bursaspor'a ve Ertuğrul Sağlam'a övgüde bulundu. Yarışta Fenerbahçe'yi daha avantajlı bulan deneyimli ...



Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, hafta sonu karşılaşacakları Bursaspor'a ve Ertuğrul Sağlam'a övgüde bulundu. Yarışta Fenerbahçe'yi daha avantajlı bulan deneyimli çalıştırıcı, sezonun da değerlendirmesini yaptı. Quaresma'nın transferine açık kapı bırakan Denizli, Batuhan'ın Eskişehir'e gidişinin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini belirtti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, sezon sonunda sonuç ne olursa olsun, ligin en başarılı takımının Bursaspor, en başarılı teknik direktörünün de Ertuğrul Sağlam olduğunu söyledi. Dünkü antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden deneyimli çalıştırıcı, Yeşil-Beyazlıların bu yıl çok başarılı bir performans ortaya koyduğunu ifade etti. Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'nin, Bursaspor'a oranla daha avantajlı olduğunu kaydeden Denizli, "Biz son haftadaki Bursaspor maçında kendimiz gibi oynayacağız." dedi. Bursaspor'un ligi ikinci bitirmesi halinde bile kutlama yapacağının hatırlatılması üzerine başarılı hoca, "Bursaspor'un o kutlamayı yapması lazım, çünkü bunu hak etti. Hem Fenerbahçe'nin hem de Bursaspor'un işi zor. Çünkü iki takım da kendileri gibi güçlü olan Trabzonspor ve Beşiktaş ile karşılaşacaklar. Fenerbahçe bir adım önde görünüyor, çünkü iki maç berabere de bitse şampiyon olacaklar." ifadelerini kullandı.
Mustafa Denizli, bu sezon en çok hayal kırıklığı yaşadığı maçların sorulması karşısında şu cevabı verdi: "En fazla, deplasmanlarda oynadığımız Gaziantepspor ve Ankaragücü maçlarında hayal kırıklığı yaşadım." Kartal, Gaziantepspor karşısında 2-0 mağlup olmuş, Ankaragücü ile de golsüz berabere kalmıştı. Ligin kırılma noktalarını da değerlendiren Denizli, şöyle devam etti: "Ligde takımların grupsal performanslarının yanı sıra çevresel faktörler de önemli. Örneğin hakemlerin verdiği, vermediği kararların tüm ekiplere eşit dağılması halinde fazla bir sorun yaşanmıyor. Kaçan goller, kaleci kurtarışları ve hakem hataları bu süreçte etkili olabiliyor."
BİR YABANCI İÇİN DÖRT YABANCI GİTMELİ
Portekizli yıldız Quaresma'nın transferine de değinen Denizli, "Bir transfer için kadrodaki 4 oyuncuyu göndermemiz gerekiyor." şeklinde konuştu. Yöneticilerle birlikte uyguladıkları bir transfer politikası bulunduğunun altını çizen Denizli, "Her türlü olasılığı değerlendiriyoruz. Transfer politikamızı belirlerken, almayı düşündüğümüz futbolcuları veya teklif gelmesi halinde gönderebileceklerimizi görüşüyoruz. Bu kadroda yer alan her futbolcunun bir değeri vardır. Satış opsiyonu yüzde 100 kapalıdır diyeceğimiz futbolcu yok. Bu konuda kesin bir set koymadık. Futbolcularımıza talepler gelebilir, geliyor da. Haberler abartılı yapılıyor. Yöneticilerle görüş ayrılığımız yok. Sadece bir sıralama var ve bunun takip edilmesi gerekiyor.'' açıklamasını yaptı.
Batuhan Karadeniz'in Eskişehirspor'a gidişini televizyondan öğrendiği yolunda basında haberler yer aldığına işaret eden Denizli, "Bu hem yönetimimize hem bana hem de Batuhan'a yapılmış bir haksızlıktır. Batuhan gibi her futbolcumuzun bir değeri vardır. Düşündüğümüz değeri hangi takım getirirse verebiliriz. Yönetimle gidecek gelecekler konusunda ortak davranırız." şeklinde konuştu. Denizli, bazı yıldız futbolcuların Türkiye'ye gelip neden başarılı olamadıklarına yönelik şunları söyledi: "O futbolcular havalimanında büyük sevgi gösterileriyle karşılanıyor. Bu da futbolcu üzerinde baskı yaratıyor. Taraftarın bu denli beklentisi bazı futbolcuları olumsuz etkileyebiliyor ve bu baskıyı aşamıyorlar." Mustafa Denizli, bir İran kulübünün kendisine teklif yaptığı haberinin yeni olmadığını, bu önerinin 5-6 aylık bir geçmişi bulunduğunu bildirdi.
Düren: Delgado, yeni sezonun yıldızı olacak
Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, bu sezon sakatlığı sebebiyle sözleşmesi dondurulan Matias Delgado'nun yeni yılı iple çektiğini söyledi. Ülkesi Arjantin'e giden yıldız futbolcunun futbolu çok özlediğini belirten Düren, "Kendisine kulüp menfaati doğrultusunda iyi bir teklif gelirse tabii ki göndermeyi düşünürüz; ancak hocamız kendisini yeni sezona özenle hazırlıyor. Matias da vefa borcu içerisinde olduğunu bildiği için maddi-manevi yükümlülüklerini yerine getirmek istiyor. Bence Delgado gelecek sezon yükümüzü sırtlayacak." dedi.
Ferrari deplasmanda yok
Beşiktaş, Bursaspor ile pazar günü oynayacağı sezonun son hafta maçının hazırlıklarına devam etti. Sakatlığı devam eden Ferrari'nin Bursaspor karşısında forma giyemeyeceği, Sivok'un oynayabileceği bildirildi. Dünkü antrenmana sakatlığı bulunan Yusuf Şimşek, Ekrem Dağ, Rıdvan Şimşek, Ferrari, Holosko, Tabata ile üniversite takımında yer alan Korcan Çelikay katılmadı. Çift kale maçta oynamayan Bobo'nun tedavisi sürdürüldü.
Quaresma alınırsa büyük bir adım atılır
Beşiktaş'ın Şili Milli Takım formasıyla 2010 Dünya Kupası'nda mücadele edecek yıldızı Rodrigo Tello, Portekizli Quaresma'nın transfer edilmesi halinde büyük bir adım atılacağını söyledi. Sporting Lizbon'da beraber oynadıkları Quaresma ile sonrasında sürekli konuştuklarını kaydeden Tello, "Çok büyük bir futbolcu." dedi. Başarılı ismi 7 yıldır tanıdığını bildiren Tello, "Problem çıkardığına şahit olmadım. Yaşı ilerledi ve kişiliği de oturdu." şeklinde konuştu. Siyah-Beyazlı ekipte şu an 11 yabancı olduğunu ve birilerinin gitmek zorunda kalacağını belirten Tello, "Benim gönderilme durumum olursa bir şey diyemem. Bir yılık daha mukavelem var ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım." açıklamasını yaptı. Şampiyonluğun kaybedilmesini sadece Fenerbahçe maçına bağlamayan Tello şöyle devam etti: "Bobo'nun penaltıyı kaçırması şampiyonluğu yüzde yüz etkilemiş değil. Geçmişten gelen hatalarımız oldu. Bilica'nın yaptığı hareketi futbolculuk yaşamımda ilk defa gördüm." Tecrübeli isim kimin şampiyon olacağının artık kendilerini ilgilendirmediğini vurguladı.

Zaman