Başbakan Erdoğan, İzmir'e sekiz bakanla geliyor

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları'nın pazar günü Halkapınar Spor Salonu'nda düzenleyeceği 9. Gençlik Şöleni'ne katılacak olan Başbakan Recep Tayyip Er

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları'nın pazar günü Halkapınar Spor Salonu'nda düzenleyeceği 9. Gençlik Şöleni'ne katılacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sekiz bakanla birlikte gelecek. İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Dağ, İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema, Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran ve Bayındır İlçe Başkanı Veysel Bakıcıol ile birlikte il binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Ömür Kabak, şölene parti ayrımı gözetmeksizin bütün İzmirlileri beklediklerini söyledi. Kabak, Başbakan Erdoğan'ın hafta sonunu İzmir'de geçireceğini, cumartesi saat 13.00'te Yunanistan'dan Adnan Menderes Havalimanı'na geleceğini ve iki günlük programının ardından İran'a gideceğini belirtti. Sekiz bakanın da Erdoğan'a İzmir ziyaretinde eşlik edeceğini açıkladı.

Son 11 ayda İzmir'e dördüncü ziyaretini yapacak olan Başbakan Erdoğan, cumartesi günü havalimanından Manisa'ya geçecek ve toplu açılış törenlerine katılacak. Sonra tekrar İzmir'e gelerek burada konaklayacak. Pazar günü yoğun bir programı olan Erdoğan, helikopterle gideceği Bayındır'da belediyeyi ziyaret ettikten sonra halka hitap edecek ve açılışlar yapacak. Ardından Menemen'e geçecek olan Başbakan, adliye sarayı açacak. MFÖ, Murat Göğebakan ve Mustafa Ceceli'nin de sahne alacağı 9. Gençlik Şöleni'nden sonra İran'a hareket edecek.

AK Parti İl Başkanı Kabak, "İzmir, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti. Erdoğan'ın buraya büyük sevgisi ve saygısı var. İzmir'e önemli yatırımlar kazandırıldı. Çalışmalar etkin biçimde devam ediyor. İzmir-İstanbul otoyol çalışması, eşzamanlı olarak İzmir'de de başlayacak. İzmir-Ankara arasında hızlı tren çalışmaları başladı. İzmirli AK Partililer olarak ziyaretten büyük heyecan duyuyoruz." dedi. Ömür Kabak, Bucaspor forması hediye etmek ve stat talebini dile getirmek isteyen Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur'u, Başbakan'la buluşturacaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a hitaben şehrin meselelerini içeren bir mektup yazdığı da hatırlatılan Kabak, "Kocaoğlu'nun, ilk mektubu İzmirlilere yazmasını beklerdim. Seçim öncesi verdiği vaatlerin hiçbirini yerine getiremediği için bir özür mektubu olmalıydı." diye konuştu.