Yılmaz Vural, İbrahim Toraman ve Necip Uysal, panelde buluştu

Kasımpaşa Teknik direktörü Yılmaz Vural, Beşiktaşlı futbolculardan İbrahim Toraman ve Necip Uysal ile eski futbolcu Rıdvan Dilmen, ''Türk futbolu düny

Kasımpaşa Teknik direktörü Yılmaz Vural, Beşiktaşlı futbolculardan İbrahim Toraman ve Necip Uysal ile eski futbolcu Rıdvan Dilmen, ''Türk futbolu dünyanın neresinde?'' konulu panelde bir araya geldi.

Acıbadem İstek Vakfı'nda gerçekleştirilen panele, Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Beşiktaşlı futbolcular İbrahim Toraman ve Necip Uysal, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in yanı sıra Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde ''Memati'' karakterini canlandıran Gürkan Uygun da katıldı.

Türk futbolundaki gelişmelerin konuşulduğu panelde Yılmaz Vural, başarıda süreklilik isteniyorsa, altyapıya önem verilmesi gerektiğini dile getirirken, yabancı teknik direktörlere karşı olduğunu tekrarladı.

İBRAHİM TORAMAN: 'TÜRK ANTRENÖRLERİ DAHA YAKIN

Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Toraman ise çalıştığı tüm hocalardan çok şeyler öğrendiğini; ancak Türk antrenörlerle daha iyi anlaştığını söyledi. "Türk antrenörleri bize daha yakın oluyor." diyen Toraman, şunları söyledi: "Türk antrenörler şartları biliyor ve bizlerle iyi kontak kuruyor. Takımını, ülkeyi benimseyen yabancı oyuncuları da çok seviyoruz. Yabancı oyuncularla aramızda bir sorun yok.''

Bu arada bir öğrencinin, "Beşiktaş, şampiyonluğu Turkcell Süper Lig'in ilk 6 haftasında gösterdiği performansla mı kaçırdı?" şeklindeki bir soruya İbrahim Toraman, "Sezona iyi başlayamadık. Daha sonra çıkış yakaladık ama ligin sonunda istediğimiz performansı gösteremedik. İlk haftalarda daha fazla puan kazansak iyi olacaktı.'' karşılığını verdi.

Öte yandan heyecanlı olduğunu gizlemeyen genç futbolcu Necip Uysal da altyapıda kendilerine sistemle ilgili bilgilerin öğretilmediğini kaydederek, "Altyapıda bize sisteme göre alacağımız pozisyonlar, nerede duracağımız öğretilmiyor. Bunları (A) takıma çıkınca öğrenebiliyoruz.'' diye konuştu.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ise, Turkcell Süper Lig'i hangi takımın şampiyon olarak tamamlayacağı yönündeki soruya, şu yanıtı verdi: "Bence yılın takımı Bursaspor, yılın teknik direktörü de Ertuğrul Sağlam'dır. Fenerbahçe ile Bursaspor zor maçlara çıkacak. Bursaspor, üçüncülüğü kovalayan son haftaların formda takımı Beşiktaş ile oynayacak. Fenerbahçe ise güçlü Trabzonspor ile karşılaşacak. Fenerbahçe lider olmasının verdiği avantajı var.''

Panelin sonunda katılımcılara çiçek ve plaketleri verilirken, öğrencilerin özellikle de İbrahim Toraman'a büyük ilgi gösterdiği görüldü.