Vakıflar Haftası Dörtyol'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı

Vakıflar Haftası Hatay'ın Dörtyol ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kaymakamlık tarafından organize edilen kutlamalar, İmam Hatip Lisesi'ni

Vakıflar Haftası Hatay'ın Dörtyol ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kaymakamlık tarafından organize edilen kutlamalar, İmam Hatip Lisesi'nin konferans salonunda yapıldı.

İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Aydın'ın açılış konuşmasının ardından söz alan Kaymakam Hayri Sandıkçı, Osmanlının vakıflara büyük önem verdiğini belirterek, İslam dininin de yardımlaşmayı ve fakirlere destek olmayı emrettiğini söyledi.

Sandıkçı, "Tarihe bakıldığı zaman atalarımız sayısız hayır müesseseleri kurmuş. Camiler, medreseler, darüşafakalar, yetimhaneler, güçsüzleri koruma yurtları, kervansaraylar, tersaneler, aş evleri gibi bir çok müessese büyük hizmetler vermiş." dedi.

Konuşmanın ardından İmam Hatip Lisesi öğretmeni Yaşar Erdoğan ve öğrencilerin oynadığı Fatih Sultan Mehmet'in Fermanı ve Kanuni Sultan Süleyman'ın vakıf vasiyeti piyesi büyük beğeni ile izlendi.

Programa Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, AK Parti Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yavuz Yolcu, İlçe Müftüsü Ali Yazıcı, Yeşilköy, Kuzuculu, Altınçağ ve Yeniyurt belde belediye başkanları daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.