Selçuk Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi Sempozyumu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Türk Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunları" konulu sempozyum, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi Sempozyumu
Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Türk Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunları" konulu sempozyum, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Sempozyuma Vali Aydın Nezih Doğan, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Canpolat, Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Başkanı Eyüp Günay İsbir, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler İzleme Komitesi Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, "Dünya değişiyor, her şey değişiyor. Buna bağlı olarak yönetim şekilleri de değişiyor. Birçok ülke bugün sosyal, ekonomik ve siyasi krizlerle boğuşuyor. Bunun sonucunda ülkeler artık yönetim anlayışlarını tartışıyor. Klasik yönetim şekilleri yavaş yavaş tarihin tozlu sayfalarında yerini alıyor. İşte bu sempozyumda eski yönetim anlayışları ile değişen ve yenilenen yönetim anlayışları karşılaştırılacak. Kamu yönetiminde ortaya çıkan sorunlarla bunlara çözüm önerileri noktasında fikir alışverişinde bulunulacak. Oldukça önemli misafirleriği ağırladığımız bu sempozyumun oldukça verimli geçeceğine inanıyorum" dedi.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, Selçuk Üniversitesi'nin Türkiye'nin idari tarihinde dönüm noktası olabilecek bir sempozyuma ev sahipliği yaptığını söyledi. Sempozyuma katılan öğrencilere de seslenen Vali Doğan, "Türkiye'de iki tip idareci vardır. Birincisi işini idare edenler, ikincisi de ilişkilerini idare edenlerdir. İşimizi idare etmeyi önceliğimize almalıyız. İlişkilerini idare edenler, kendilerini idare etmiş sayılırlar. Sizler de işini idare edenlerden olmalısınız" diye konuştu. Sempozyumda konuşan Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük ise, sempozyuma ev sahipliği yapan Selçuk Üniversitesi'ne başarılı organizasyon nedeniyle teşekkür etti. Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük de, Genel Başkan Saffet Arıkan Bedük'e çini işlemeli tabak hediye etti.
Daha önce Adnan Menderes, Pamukkale, Dumlupınar ve Uludağ üniversiteleri tarafından düzenlenen ve Batı-Orta Anadolu üniversitelerini kapsayan sempozyumun 5'incisi Selçuk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü tarafından gerçekleştiriliyor. İki gün sürecek sempozyuma çeşitli üniversitelerden 90'a yakın öğretim üyesi katılıyor. Sempozyumda ele alınacak konular şunlar: "Türk kamu Yönetimi'nin Yapısal İşlevleri ve Sorunları, Merkezi Yönetim-Yerel Yönetim Sorunları Bağlamında Reform Tartışmaları, Yerel Demokrasi ve Sorunları, Kamu Yönetimi ve e-Devlet Uygulamaları, Kamu Yönetimi ve Personel Politikaları, Yerel Yönetimlerde Hizmet Sunumuna Farklı Bakışlar, Hukuk-Siyaset-Yönetim."