Rusya ile Türkiye arasında vizenin kalkması turizmcileri sevindirdi

Türkiye ile Rusya arasında 30 günlük vizenin kalkması Antalya'nın Manavgat ilçesinde turizmcileri sevindirdi. Vizenin kalkmasının Türk turizmi için he

Türkiye ile Rusya arasında 30 günlük vizenin kalkması Antalya'nın Manavgat ilçesinde turizmcileri sevindirdi. Vizenin kalkmasının Türk turizmi için her alanda çok güzel bir gelişme olduğuunu belirten Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği(Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, "Geçen yılki Rus turist gelirlerindeki kaybımızı 2010'da rahatlıkla telafi edeceğimize inanıyorum. Bu yıl Side destinasyonuna yoğun bir talep var. Hedefimiz 3 milyon 500 bin turist ağırlamak." diye konuştu.

Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği(Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Türkiye ile Rusya arasında 30 günlük seyahatlerde vizenin kalkmasına sevindiklerini belirtti. Barut, vizenin kalkmasıyla birlikte ülkeye gelen Rus turist sayısında büyük artış olacağına inadığını belirtti. Dünyayı etkileyen küresel ekonomik kriz nedeniyle geçen yıl Rus pazarının Türk turizmi için olumsuz geçtiğine dikkat çeken Barut, yüzde 7'lik kayıbın 2010'da telafi edileceğini söyledi. Side destinasyonuna gelen turist ağırlını başta Almanlar olmak üzere Orta Avrupa ülkeleri olduğunun altını çizen Barut, yeni sezonda İngiliz, İskandinav ülkeleri, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ve Rus pazarının aktif olduğunu kaydetti. Barut, "Vizenin kalkmasıyla birlikte bu yıl Antalya'ya gelen Rus turist sayısında ciddi bir artışın olacağını tahmin ediyorum. Bölgemiz Rus turistler için daha cazip hale gelecektir. Bu artışın sağlanması için Rusya ile Türkiye arasında çok iyi bir şekilde hava trafiği akışı sağlanmalı. Uçak seferleri arttırılmalı. Vizenin kalkması Türk turizmi için her alanda çok güzel bir gelişme. Geçen yılki Rus turist gelirlerindeki kaybımızı 2010'da rahatlıkla telafi edeceğimize inanıyorum. Bu yıl Side destinasyonuna yoğun bir talep var. Hedefimiz 3 milyon 500 bin turist ağırlamak." diye konuştu.

Bölgeye gelen turistlerin yüzde 55'ni Almanların oluşturduğunu belirten Barut, Rus turistlerde her geçen yıl büyük artış olduğunu belirtti. Geçen yıl Antalya'ya gelen 9 milyon turistin 3 milyonunu Rus turistlerin oluşturduğunu kaydetti.