Polisevi Yangınında Ölenler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Aydın Polisevi'nde dün barut gazı sıkışması sonucu meydana gelen yangında şehit olan 3 kişi, son yolculuklarına uğurlandı.

Aydın Polisevi'nde dün yaşanan talihsiz olay sonucu hayatını kaybeden MİT görevlisi Aytekin Yaman, polis memuru Halil İbrahim Şeker ile aşçı Fecri Çelik için bugün Aydın Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Yangının ardından Aydın Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazeler tören mangası tarafından hastaneden alınarak emniyet müdürlüğüne getirildi.
Buradaki törene Vali Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, MHP Aydın Milletvekilleri Recep Taner, Ali Uzunırmak, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Denizli İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, daire amirleri, askeri erkan, emniyet mensupları, şehitlerin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.
EMNİYET MÜDÜRÜ KONUŞAMADI
Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, konuşmasını sık sık keserek gözyaşlarını sildi. Kurt, Türk milletini derinden yaralayan bir olay yaşandığını ve acılarının çok büyük olduğunu söyledi. Yangında 3 kişinin şehit olduğunu, 21 kişinin de yaralandığını anımsatan Kurt, şunları söyledi: "Acımız çok büyük ama çok şükür yaralı kardeşlerimizin durumları iyiye gidiyor. Bazıları taburcu oldu. Ben bu elim olayda hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun,
kabirleri nurla dolsun. Ölen kardeşlerimizin yakınlarına da sabır ve metanet diliyorum. Sizler bize şehitlerimizin bıraktığı emanetlersiniz. Hep birlikte sizlere sahip çıkarak, her zaman yanınızda olacağız. Allah bize bu tür acıları bir daha yaşatmasın."
Üç kişinin şehit olduğu yangının Aydın ve Türkiye için elim bir olay olduğunu ifade eden Vali Coş da, şehitliğin İslamiyet inancı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti için çok önemli bir makam olduğuna dikkat çekti. Şehitliğin en büyük makam olduğunu ve yangında ölen 3 kişinin de şehitlik mertebesine ulaşmış olmaları nedeniyle bir nebzede olsa teselli bulduklarını belirten Coş, şunları söyledi: "Şehitlerimiz yakınları gibi hepimizin acısı çok büyük. Bundan sonra şehitlerimizin yakınları ve aileleri bizim
emanetimizdir. Devlet ve millet olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman şehit ailelerinin yanında olacağız. Aydın'ımızın, milletimizin ve tüm Türkiye'nin başı sağolsun."
Törende yapılan konuşmaların ardından yangında şehit olan 3 kişinin cenazeleri gene merasim mangasının omuzlarında teker teker cenaze arabalarına konuldu. Cenazelerin taşınması anında şehitlerin yakınlarının tabutlara sarılması ve fotoğrafları öpmesi törende duygusal anlar yaşanmasına neden olurken; alandakilerde gözyaşlarına hakim olmadı. Tören sırasında fenalaşan 2 şehit yakınına da ilk müdahale alanda bekletilen sağlık ekipleri tarafından yapıldı.
Yangında hayatını kaybeden aşçı Fecri Çelik'in abisi İsmet Çelik, kardeşinin tabutuna ve resmine uzun süre sarılarak gözyaşı döktü. "Ben canım kardeşimi kaybetti. Şimdi bana O'nu kim geri verecek" diyen Çelik'in feryatları yürekleri dağladı.
Şehitlerden polis memuru Halil İbrahim Şeker'in ikinci çocuğuna hamile olan eşi Hatice Şeker de, tören boyunca bayan polis memurlarının yardımıyla ayakta durabildi. Eşinin tabutunun taşınması sırasında ayağa kalkan Hatice Şeker, eşinin tabutuna yine bayan polis memurlarının yardımıyla satılabildi.
KAHRAMANCA ŞEHİT OLDU
Aydın Polisevi'nde meydana gelen yangında hayatını kaybeden 3 kişiden biri olan MİT görevlisi Aytekin Yaman'ın yangın sırasında büyük bir mücadele verdiği ortaya çıktı. Patlamanın ardından başlayan yangına temin ettiği yangın söndürme tüpüyle müdahale ettiği ve yapılan uyarılara rağmen yanan bölgeden ayrılmadığı ifade edilen Yaman'ın, yangını söndürmeye çalışırken kahramanca şehit olduğu belirtildi.
Cenaze törenine katılan Yaman'ın eşi Sefira Yaman ve 4 yaşındaki kızı Eliz Yaman da, tören boyunca metanetlerini korumaya çalıştı. Acılı eş; tabutun taşınması sırasında eşine son kez sarılarak gözyaşı döktü. Olan bitenden çok da haberdar olmayan ve bir yakınının kucağında törene katılan Eliz'in ise babasının fotoğrafını son kez öpmesi, görenleri gözyaşlarına boğdu.
Aydın Emniyet Müdürlüğü'ndeki törenin ardından Aydın Merkez Bey Camiine getirilen şehit polis memuru Halil İbrahim Şeker ve aşçı Fecri Çelik için öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. Büyük bir kalabalık ve araç konvoyu eşliğinde camiden alınan Şeker'in cenazesi Kemer Mezarlığı'nda, Çelik'in cenazesi ise Ovaeymir Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.
MİT görevlisi Aytekin Yaman'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Nevşehir'in Ürgüp ilçesine gönderildi.
OLAY
Aydın Polisevi'nin zemin katında bulunan atış poligonunda dün saat 14.30 sıralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yarın Aydın'a yapacağı ziyaret öncesi hazırlık için gelen Cumhurbaşkanlığı korumaları ve MİT mensuplarının atış talimi yaptığı sırada biriken barut gazının patlaması sonucu yangın çıkmıştı. Yaklaşık 2 saat süren arama kurtarma ve yangın söndürme çalışmalarının ardından kontrol altına alınan yangında MİT görevlisi Aytekin Yapar, polis memuru Halil İbrahim Şeker ile aşçı Fecri Çelik hayatını
kaybederken; 21 kişi de yaralanmıştı.