Çalımbay: 'Batuhan bize zorluk çıkartmaz'

Eskişehirspor teknik sirektörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş'tan transfer ettikleri Batuhan Karadeniz ile ilgili olarak 'Batuhan bize zorluk çıkartmaz' dedi.

Eskişehirspor teknik sirektörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş'tan transfer ettikleri Batuhan Karadeniz ile ilgili olarak "Batuhan bize zorluk çıkartmaz" dedi. Çalımbay, 2.1 milyon euro bonservis bedeliyle aldıkları Batuhan Karadeniz'in, kulüp tarihinin en pahalı oyuncusu olduğunu söyledi.

19 yaşındaki Batuhan'ın Eskişehirspor için çok iyi bir yatırım olduğunu söyleyen Çalımbay, geçmişte disiplin sorunlarıyla gündeme gelen genç golcünün kendilerine sorun çıkartacağını düşünmediğini vurguladı.

Deneyimli teknik adam, "Eskişehirspor'da başarılı olursa takım ondan çok iyi para kazanır. Batuhan bize zorluk çıkartmaz. Onunla görüştük, öyle anlaştık. Geçen yıl bizde kiralıktı. Şimdi Eskişehirspor'un futbolcusu. Davranışımız ve tavrımız ona göre olacak" dedi.

Çalımbay, gelecek sezon için beş iyi futbolcu transfer edeceklerini, bunlardan ikisinin stoper, birinin ön libero, birinin sol kanat ve diğerinin de sağ kanat olacağını kaydetti.

Eskişehirspor'un transferlerinin büyük çoğunluğunun yabancı futbolcularından oluştuğunu anlatan Çalımbay şöyle devam etti:

"Bir, iki yerli futbolcu da transfer edeceğiz. Ligi ortalarda değil, üst sıralarda bitiren bir takım olmak istiyoruz. Batuhan'ı transfer ederken bu yıl Eskişehirspor'da kiralık oynayan Erkan Zengin'i de transfer ettik."

Çalımbay, Bursaspor'un Beşiktaş'tan kiraladığı Tomas Zapotocny ve Galatasaray'dan kiraladıkları Aydın Yılmaz'ın transferi konusunda beklemede olduklarını ifade etti.

Çalımbay, Eskişehirspor'un Milan ile ortak çalışmalar yapacağını belirterek, "Milan altyapısından antrenörler Eskişehir'e gelecek. Bizim altyapı antrenörleri de İtalya'ya gidecek. Daha sonra iyi bir kişiyi altyapının başına geçireceğiz. Altyapıdan iyi futbolcuları takımımıza kazandıracağız" diye konuştu.

CNN Türk