Almanya'dan 11 engelli genç temsili askerlik için Ankara'ya gitti

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Engelliler Haftası vesilesiyle 9 yıldan beri düzenlediği yemin törenli, terhis belgeli bir günlük temsili askerlik et

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Engelliler Haftası vesilesiyle 9 yıldan beri düzenlediği yemin törenli, terhis belgeli bir günlük temsili askerlik etkinliğine Türkiye'nin yanı sıra yurtdışından da engelli vatandaşlar katılmaya başladı. Merkezi Hamburg'da Avrupa Engelliler Derneği (AVTED) 11 engelli Türk vatandaşını askerlik gururunu yaşamaları için bakıcıları ve aileleri ile birlikte Ankara'ya götürdü.

TSK'nın 9 yıldan beri 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde bir günlük temsili askerlik düzenlediğini belirten AVTED Başkanı Cemil Çelik, "Türkiye'deki engellilerle kaynaşma projesi ile engellilerin hayallerini gerçekleştirmek istedik. Engellilerin bu organizasyonla hayatta biz de varız demesini istiyoruz. Eğitilebilir engelli gençlerimiz temsili de olsa bir günlükte olsa Türk askeri olma şerefine nail olmak istiyorlar. Onların da bu duyguyu tatmak hakları. Bu, psikolojik açıdan engelli kardeşlerimiz için çok önemli. Bu fırsatı onlara sunan yetkililere teşekkür ediyoruz." dedi.

Engelli vatandaşların Türkiye'ye gidiş masraflarının THY, TSK ve Ankara Valiliği tarafından karşılandığını kaydeden Çelik, "TSK'da bir gün sürecek askerlik kapsamında engellilere yanaşık düzen eğitimi, ant içme töreni, Mehmetçik kütüğüne plaket çakılması, harp silah ve araçlarının tanıtılması gibi uygulamalara katılacak olan temsili askerlere, eğitim sonunda temsili terhis belgesi verilecek. Programımızda ayrıca Anıtkabir, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı ziyaretleri de bulunuyor." dedi.

Ankara'da temsili askerlik programına Hamburg'dan görme, işitme ve bedensel engelli vatandaşlar katılıyor.