Ak Partili Vekiller Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis milletvekilleri Cemal Taşar ile Vahit Kiler, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Ak Partili Vekiller Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Tatvan Öğretmenevi'nde muhtarlarla bir araya gelen vekiller, anayasa paketi ve yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Bitlis'e her gelişinde il ve ilçeleri gezerek vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini dile getiren Cemal Taşar, "Bilindiği gibi 2 feribot yapımına başlanacak, bu proje cumhuriyet tarihinde tek kalemde yapılacak olan 140 milyonluk en büyük yatırımdır. Demiryolu ile feribot işletmesi kapanacak gibi söylentiler yok artık, kesinlikle buraları yeniden büyük bir tesis haline getireceğiz ve halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.
Tatvan'daki iki hastanenin afet kapsamı içinde kaldığını belirten Taşar, 80 milyona yakın bir para ile 400 yataklı bölge hastanesi yapacaklarını belirtti. Taşar, "Öte yandan çevre yolu ve 2 tünel yapımı için de 150 milyona yakın bir yatırım olacak. Bunların yanında köy yolları, okullar ve birçok yatırımlarımız olacaktır. Bitlis ve ilçelerinin yolları tamamen yapılacak. Tabi bu çalışmalarımızın yanında iyi bir gelecek için anayasa paketi çalışmaları da devam etti ve çok şükür meclisten geçti. Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için sizlerden isteğimiz Türkiye'ye sahip çıkmanızdır" şeklinde konuştu.
Bitlis'e çok güzel yatırımlar yapıldığını ifade eden Vahit Kiler ise, "Önümüzdeki sezon için Bitlis'e sevgi evi, engelsiz yaşam merkezi, Tatvan ve Adilcevaz'a çok amaçlı toplum merkezi yapılacağı konusunda söz aldık" dedi.
Bitlis'i sağlık merkezi haline getireceklerini dile getiren Kiler, "Üniversitemizde 3 fakülte kuruluyor, bu yıl ilk fakültemiz hizmete girecek. Bunun yanına da sağlık alanında 3 fakülte talep ettik ve uygun görüldü. Tıp fakültesi, eczacılık fakültesi, diş hekimliği fakültesi olmak üzere istediğimiz 3 fakülte uygun görüldü. Bunlarla beraber planladığımız diğer 3 fakülte de uygun görülürse Rahva 6 fakültelik dev bir kampus olacak. Yapılacak olan ve bölgeye hitap edecek olan 400 yataklı hastanemizin tam karşısına TOKİ ile beraber 2 bin 500 konutluk bir uydukent planlıyoruz. Çarşısı, pazarı, camisi, okulu ve alışveriş merkezi ile tam bir yerleşim alanı olacak" şeklinde konuştu.
Bitlis'in hayallerinden daha hızlı geliştiğini dile getiren Kiler, "İhaleye çıkanlar, ihaleye çıkacak olanlar ve projeden olanlarla beraber bu yıl yapacağımız yatırımların miktarı 500 milyondur. Yıllık 5 ile 10 milyon arası anca yatırım yapılan Bitlis, bizim dönemimizde kat kat fazlasını gördü. Bu yatırımların hiç biri rastlantı değil. Bitlis kurulduğundan beri yapılan hastane yatak sayısı 300, şu an yatak sayısı 750 civarındadır ve yapacaklarımızla beraber bu da bin 200'e çıkacaktır. Artık Bitlis sağlıkta, eğitimde ve yollarıyla çok güzel ve çok gelişmiş bir il olacaktır" dedi.
Önümüzde çok kritik bir sürecin olduğunu söyleyen Kiler, "Anayasa paketi tüm hükümetlerin ve tüm iktidarların programlarında vardı, ama ne yazık ki hiçbir partiye ve hükümete nasip olmamıştı. Çok şükür Sayın Başbakanımız iyi bir ekiple, cesaretle yola çıkmış ve anayasa paketi meclisten geçmiştir. 12 Eylül darbesinde her kesimden insanlarımız mağdur oldu. Kimileri öldürüldü, kimileri işkencelere alındı, kimileri asıldı. Sağ-sol olarak yorumlamıyorum. Demek istediğim darbe zamanında birçok genç fidanlarımız öldürüldü. Genel O günleri birebir görmüş veya hatırlıyor olanlar bile gelip katılarak oy kullanmadılar. Bu anayasa paketi özgürlük ve demokrasi getiriyor. Çocuklara, yetimlere, mağdurlara, yaşlılara, şehitlere ve gazilere pozitif ayrımcılık getiriyor. Bunun gibi sayacağımız maddelerin tamamı özgürlük ve demokrasi ile ilgilidir. Tek amacımız var, o da Türkiye biraz daha özgür olsun, daha demokratik olsun, herkes özgür yaşasın" şeklinde konuştu.