Nesrin Baytok: Baykal gibi düşünüyorum olanlar komplo

Nesrin Baytok Deniz Baykal'ın eski özel kalem müdürü... Bu dönemde milletvekili seçildi. Kaset olayı için "Olanlar komplo" dedi.

Milletvekili Nesrin Baytok internet sitesi hizmet dışı oldu...CHP lideri Deniz Baykal kendisini evine kapattı...Kasetten sonra açıklanan suikast iddiası Deniz Baykal'ı kurtarabilecek mi? Taraf Gazetesi Baykal'In korunmasına tepkili... "İstifa et" sesleri artıyor... Nesrin Baytok Deniz Baykal'ın eski özel kalem müdürü... Bu dönemde milletvekili seçildi.

NTV'nin sorularını cevaplayan CHP milletvekili Nesrin Baytok'tan ilginç açıklamalar geldi.

Çok üzgün olduğunu belirten Baytok, "Ankara dışında, arkadaşının yanında kalıyor" şeklindeki iddiaların doğru olmadığını söyledi ve "Ankara'da kendi evimizde kızım ve eşim ile birlikteyim. Bir arkadaşının evine gittiğimiz yolundaki iddialar doğru değil" dedi.

AİLEMİN DESTEĞİNİ ARKAMDA HİSSEDİYORUM

Baytok, "Kızım ve eşimle birlikte evimizdeyiz, onların desteğini arkamda hissediyorum. Eşim Can Baytok hakkında uyduruk şeyler çıkıyor. Bu haberlerin hepsi uydurma. Şişli Belediyesi'ne iş yaptığı, sonra battığı ve sıkıntılı günler geçirdiği yönünde basında haberler yer almıştı, bizim etik anlayışımız siyasi nüfuz kullanmayı ön görmez. 7 yıl önce belediyele biglisayar satmıştı. O da başkanın isteğiyle olan bir durumdu" diye konuştu.

"BAYKAL GİBİ DÜŞÜNÜYORUM, OLANLAR KOMPLO"

"Eşim belki de benim siyasi çizgimin bedelini ödüyor" diyen Baytok, olanların bir komplo olduğuna yönelik Baykal'ın iddialarının hatırlatılması üzerine de, "Baykal gibi düşündüğünü" belirtti ve "benim için de durum hiç farklı değil, bu bir komplodur" dedi.

İSTİFA EDECEK Mİ?

Baytok, istifa edip etmeyeceğine ilişkin soruya da, "şu aşamada söyleyeceklerim bu kadar" cevabını vermekle yetindi.

Olaydan sonra Deniz Baykal ile bir kez telefonla görüştüğünü belirten Baytok, “Ankara dışına çıkmadım. Evimdeyim. Ailemle birlikte yaşananların üstesinden geleceğim” dedi ve şunları söyledi: “Eşim Can, siyasi çizgimin bedelini ödüyor. Hakkında uyduruk haberler çıkıyor ve CHP’li belediyelerden iş aldığı iddia ediliyor. Biz etik anlayışımız gereği siyasi nüfuz kullanmayız. Eşim Can, sadece 2003 yılında Şişli Belediyesi’nin ihalesine girdi ve bilgisayar ihalesini kazandı. Bunun dışında ben yıllardır CHP’de olmama rağmen, eşim hiçbir CHP’li belediyenin kapısının önünden bile geçmedi.

Habervaktim - Vatan