Bakan Çiçek ve Akdağ, Ağrı'ya geldi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sel afeti yaşanan Ağrı'ya geldi.

Ankara'dan Başbakanlık'a a

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sel afeti yaşanan Ağrı'ya geldi.

Ankara'dan Başbakanlık'a ait Ata uçağıyla Erzurum'a, buradan da karayoluyla Ağrı'ya gelen bakanlar, sel afetinin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu. İlk olarak Ağrı-Erzurum Çevreyolu'ndaki Bey Sitesi'nde inceleme yapan bakanlar, buradan sel nedeniyle çökme yaşanan Karayolları Köprüsü'ne geçti. Burada vatandaşlardan bilgiler alan iki bakan, ardından da Ağrı Valiliği'ne gitti. Bakanlar burada Vali Yardımcısı Murat Güven'den afet ile ilgili son gelişmeleri öğrendi. İki bakan daha sonra vali yardımcısı, belediye başkanı ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle basına kapalı toplantıya girdi. Bakanların toplantının ardından bir açıklama yapacakları belirtildi.

Bakan Çiçek, devletin Ağrılılar'ın yanında olduğunu belirterek, "Sel felaketlerinden bölge milletvekillerimiz vasıtasıyla devamlı haberdar oluyorduk. Hükümetimiz şimdiye kadar bir buçuk milyon liraya yakın bölgeye para gönderdi. Vatandaşlarımızın zararlarını devlet olarak karşılayacağız. diye konuştu.

Bu arada bir vatandaş Bakan Çiçek'e, valiliğe gittiğini ancak vali yardımcısının kendisini azarladığını belirterek şikayette bulundu. Bakan Çiçek de konuyla ilgileneceğini ifade etti.

Bu arada Kızılay Erzurum Bölge Deposu'ndan gönderilen yardım malzemeleri de Ağrı'ya ulaştı.