Engelli sporcular yararına kermes düzenlendi
Samsun Engelli Gücü Spor Kulübü'ne gönül veren bir grup kadın üye, sporcuların rehabilitasyonlarının artırılması amacıyla kermes düzenledi. Tekstil ür
Külüp binası önündeki kermesin açılışını yapan işadamı Cengiz Zor, engelli insanlara karşı toplumdaki duyarlılığın artması gerektiğini söyledi. Sosyal ve yerel politikalardan kaynaklanan aksaklıklar sebebiyle engelli insanların görmezden gelindiğini belirten Zor, "Engelli kardeşlerimizin en büyük güzelliği ve özelliği şu ki bir araya geliyorlar, gönül birliktelikleri yapıyorlar, sivil toplum örgütleri kuruyorlar ve dertlerine çare olabilmek adına kendilerini çok güzel şekilde ifade edebiliyorlar. Bunlardan birini de burada yaşamaktayız. Samsun Engelli Gücü Spor Kulübü'nün yapmış olduğu bu kermesin hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.
Türkiye'de en fazla bedensel engelli insanın Karadeniz Bölgesi'nde yaşadığını hatırlatan Karadeniz Engelliler Federasyonu Başkanı Selman Saruhan, sportif faliyetlere bölgede geç başlanmasına rağmen belli bir seviyeye ulaşıldığının altını çizdi. Kulübün bu noktada büyük emek sarfettiğine dikkat çeken Saruhan, sporculara destek amaçlı düzenlenen kermese tüm Samsunluların ilgi göstermesini istedi.
Samsun Engelli Gücü Spor Kulübü Başkanı İlhan Elmalı ise 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen kermesi bayan üyelerinin organize ettiğini kaydetti. Sporcuların rehabilitasyondan uzaklaştığı bir noktada her türlü katkıyı vermeye çalışan ve onlara bir anne şefkatiyle yaklaşan bayan üyelerine teşekkür eden Elmalı, toplumun daha duyarlı olması gerektiğini sözlerine ekledi. Açılışın ardından davetliler, kermesi gezerek alışveriş yaptı.
