Adıyaman'da zabıtadan ekmek denetimi

Adıyaman'da ekmeğin gramajı artırılarak zamlanmasının ardından zabıtalar gramaj denetimi yaptı.

Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Fı

Adıyaman'da ekmeğin gramajı artırılarak zamlanmasının ardından zabıtalar gramaj denetimi yaptı.

Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Fırıncılar Odası tarafından bir süre önce ekmeğe getirilen yeni düzenlemeye fırıncıların uyup uymadıklarını kontrol etti.

Denetlemelerde ekmekleri tartarak gramajlara bakan zabıtalar, ayrıca imalathane kısmına da girerek temizlik denetlemesi yaptı. Birçok fırının uygulamaya uyduğu belirlenirken, ekmek gramajına ve temizlik kurallarına riayet etmedikleri tespit edilen 2 fırıncıya resmi uyarı yapıldı. Bir sonraki denetimlerde uyarıldıkları halde düzenlemeye uymayan fırıncıların ceza alacakları belirtilirken, bu yöndeki denetimlerin aralıksız sürdürüleceği kaydedildi.

Denetimle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, "Geçtiğimiz günlerde ekmeğe zam yapılarak yeni bir düzenleme getirildi. Belediye olarak söz konusu zamma karşı çıkmış ve ilgili makamlara itirazda bulunmuştuk. Ancak itirazımıza rağmen yeni düzenleme uygulanmaya konuldu. Fırıncıların yeni düzenlemeye mutlak anlamda uymaları gerekmektedir. Zabıta müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz her zaman olduğu gibi denetimlerini yapmaktadırlar. Ekmeğin gramajıyla oynayan fırınlara gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ekmekte kalite çok önemlidir. Halkın sağlığıyla oynanılmaması ve kaliteye dikkat edilmesi için denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz. Her fırıncının gramaj ve hijyen kurallarına mutlaka uyması gerekmektedir." dedi.