Nevşehir'de Sakatlar Haftası Etkinlikleri

Nevşehir Valisi Osman Aydın, Sakatlar Haftası dolayısıyla, sivil toplum kuruluşlarını kabulünde yaptığı açıklamada, özürlülüğün bir kabahat olmadığını ve toplumdaki herkesin bir özürlü adayı olduğunu söyledi

Nevşehir Valisi Osman Aydın, Sakatlar Haftası dolayısıyla, sivil toplum kuruluşlarını kabulünde yaptığı açıklamada, özürlülüğün bir kabahat olmadığını ve toplumdaki herkesin bir özürlü adayı olduğunu söyledi.
Sakatlar Haftası dolayısıyla Nevşehir'de ilk tören Nevşehir Valiliği Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Buradaki çelenk sunma törenine Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Burada Vali Yardımcısı Vural Demirtaş ve sivil toplum kuruluşları tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından Vali Osman Aydın, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Yıldırım ve özürlüler için faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcilerini makamında kabul etti.
Burada konuşan Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, özürlülerin her türlü sorunu için kendilerine destek veren Nevşehir Valisi Osman Aydın'a teşekkür ederek plaket sundu.
Vali Aydın'da ziyarette yaptığı açıklamada, özürlülüğün bir kabahat olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak toplumdaki herkesin bir özürlü adayı olduğunu ifade etti. Özürlü kişilere acıma duygusu yerine sevgiyle yaklaşılması gerektiğini söyleyen Vali Aydın, özürlülerin hayata tutunabilmeleri ve topluma kazandırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.
Nevşehir Belediyesi tarafından hayırsever vatandaşların desteği ile yaptırılacak olan Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İş Eğitim Merkezi hakkında da bilgi veren Vali Osman Aydın, Nevşehir'de sivil toplum kuruluşları, hayırsever vatandaşlar ve yerel yönetimlerin işbirliği ile bir çok sorunun çözüme kavuşturulabileceğini ve bu açıdan bu merkezin bir örnek teşkil ettiğini kaydetti.