Kırıkkale'de 'Büyük Engelsiz Yürüyüş' Düzenlendi

Kırıkkale'de bu yıl 9'cusu düzenlenen Engelliler Şenliği etkinlikleri "Büyük Engelsiz Yürüyüşü" ile başladı. Yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Kırıkkale Belediyesi önünden toplanan protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve rehabilitasyon merkezi öğrencileri Mehter takımı eşliğinde Zafer Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk büstüne çelenk konuldu.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki programın ardından Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Açık Hava Düğün Salonu'na geçildi. Programa, Kırıkkale Vali yardımcısı Fethi Yorulmaz, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İl Gençllik ve Spor Müdürü Lale Öztürk, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir, engelli dernekleri ve engelli aileleri katıldı.
Zorlu Yaşayanlar Platformu Başkanı ve Kırıkkale Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Recep Dağdelen, engelli dernekleri olarak maddi yönden sıkıntıları bulunduğunu belirterek, belediye ve kamu kurumlarının kendilerini sahiplenmediğini iddia etti.
Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise, tüm kurumları ortak hareket ederek engelli insanların sorunlarını çözüme kavuşturma noktasında çaba sarf ettiğini söyledi.
Başkan Korkmaz, "Bundan sonraki süreçte kentimizde, engellilerle ilgili, onların güncel yaşamdaki sıkıntılarını giderecek bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.
Vali yardımcısı Fethi Yorulmaz ise, "Engelliler bizim bir parçamız. Sanmıyorum ki yakınlarında, çevrelerinde, akrabasında ya da çocuğu bir şekilde bu zorlu yaşam koşullarından hayatını sürdürmek zorunda olmayan bir bireyimiz bulunsun. Hepimiz bir şekilde bu geleneksel kutlamalar dışında zaten olayın içerisindeyiz. Bu bakımdan her ne kadar hepimizin bireysel düzeyde yaşadığımız bu sorunu, yılda bir kere dahi olsa hep beraber bir araya gelerek anmak, mutlaka çok büyük önem taşıyor" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından geçimini simit satarak sürdüren engelli Zeki Yıldız'a Kırıkkale Valiliği tarafından temin edilen akülü araba hediye edildi.
Zeki Yıldız, hediye edilen engelli aracı ile protokol önünde birkaç tur atarak aracını test etti.
Yıldız, "Bu engelli aracını almamda yardımcı olan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Program şiirler okunması ve Seydişehir'de düzenlenen engelliler halter şampiyonasında dereceye girenlere sporculara ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.