Gümeli'de Hıdrellez Buruk Kutlandı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Beldesinde her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdrellez şenlikleri Alevi dedesi Ali Şen'in (52) ölümü dolayısıyla bu yıl buruk kutlandı.

Alaplı'nın Gümeli Beldesinde her yıl 9 Mayıs tarihinde, geleneksel olarak kutlanan Hıdrellez şenlikleri bu yıl buruk geçti. Hıdrellez şenliklerinin kutlanacağı gün vefat eden Gümeli Alevi dedesi Ali Şen'in (52) ölümü beldeyi yasa boğdu. Bir çok etkinliğin iptal edildiği Hıdrellez şenliklerinde sadece günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve plaket töreni yapıldı. Hıdrellez şenliklerine, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Levent İşcan, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Yığılça Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Alaplı Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin, MHP İlçe Başkanı İsmail Altay, Kdz Ereğli CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Alaplı İl genel Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şenliklerde konuşan Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Gümeli Alevi dedesi Ali Şen'in ölümü nedeniyle bir çok eğlence programını iptal etkilerini belirtti. Saydam, "Gümeli Alevi dedemizin ölümü bizi gerçekten üzmüştür. Bu yüzden dernek başkanlarımızla beraber karar vererek, bir çok eğlence etkinliklerini iptal ettik. Sadece sade bir program düzenlemek istedik" dedi. Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ise konuşmasında, Gümeli Alevi dedesi Ali Şen'in ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü paylaştı. Memük, "Gümelimizin çok değerli kanaat önderlerinden, benim de çok yakından tanıdığım çok değerli Ali Şen dedenin ölümü beni üzmüştür. Kendisine yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Sizin üzüntülerinizi de hep beraber paylaşıyoruz" dedi. Gümeli Alevi dedesi Ali Şen'in ölümünün üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Zonguldak Ak Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan, "Değerli, Belediye Başkanımız ve onun ekip arkadaşlarının tertiplemiş olduğu bugünü tabi ki kendi ölçeğinde kutlamak isterken bu gün bir acınız, bizim acımız oldu. Dostuz, canız, kardeşiz, insanız o nedenle yüce rabbimden aramızdan ayrılan o yüce insana rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi. Konuşmaların ardından Hıdrellez şenliklerine katkı bulunanlara plaket verildi. Ardından semah gösterisiyle program sona erdi.