Düzce'de Sosyal Güvelik Haftası Kutlamaları

Düzce'de Sosyal Güvenlik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak amacıyla düzenlenen "Sosyal Güvenlik Haftası" etkinlikleri Düzce'de Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Anıtpark Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Miktad Alan ve İlhan Turgut, SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ve kurum memurları katıldılar.
Törende bir konuşma yapan SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, birçok gelişmiş ülkenin düşündüğü halde gerçekleştirmeye cesaret edemediği büyüklükteki Sosyal Güvenlik Reformu'nun 2006 yılında hayata geçirildiğini ifade ederek, "Hedefimiz sigortalılar, emekliler ve işverenlerimize daha verimli, kaliteli, bürokrasi ve kırtasiyeden arındırılmış, maliyetleri en aza indirilmiş bir sosyal güvenlik hizmeti sunabilmektir. Kurum olarak e-devlete giden yılda bütün kamu hizmetlerimizi bilgi işlem teknolojilerini kullanarak, kağıdın kaldırıldığı, insana özgü hataların en aza indirildiği bir sistemi uygulamaya geçirmek öncelikli hedeflerimiz arasında bulunmaktadır. Kurumsal kapasitemiz bu ve buna benzer uygulamaları gerçekleştirecek düzeye erişmiş bulunmaktadır. 2010 yılının kayıt dışı istihdam ile mücadelede önemli aşamaların kaydedildiği bir yıl olması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu nedenle, sosyal güvenlik sisteminde gelir ve gider arasındaki farkı azalmayı kurumumuz birinci stratejik amaç olarak belirlemiş, kayıt dışı istihdamı azaltmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer almıştır" dedi.
Tören, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere altın hediye edilmesi ile sona erdi.