Saü'de Barak Bozlak Gecesi Yapıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından Barak Bozlak gecesi düzenlendi.

Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen ve Gaziantep Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Sanatçı Öğretim Görevlisi Savaş Ekici, Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu Sanatçısı Mehmet Demir, Gaziantep Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı öğrencisi Mahalli Sanatçı Mesut Dağlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu Sanatçısı Asım Kuzuluk, Gaziantep Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı Repetitörleri Hacı Sazçı ve Battal Sazçı ile Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğrenci ve Öğretim elemanlarının sunduğu "Barak Bozlak Gecesi" izleyicileri coşturdu.
SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde 2 saat süren konserde Horasan'dan Anadolu'ya olan Türk göçü sinevizyon desteği ve türkülerle canlandırıldı. İç Anadolu Bozlakları ile Çukurova ve Gaziantep Yöresi Barak Havaları mukayese edildi. Konserde sahne alan sanatçıların yöre uslubu ile okudukları eserler izleyenleri mest etti.
Geceyi çok sayıda Sakaryalı müzikseverin yanında Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recai Coşkun, Ferizli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Paki Küçüker ve çok sayıda öğretim elemanı izledi.