Almanya Eğitim Sendikası Yöneticileri Tunceli Valisi Taşkesen'i Ziyaret Etti

Almanya'da faaliyet yürüten Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, Eğitim-Sen Tunceli Şube yöneticilerini ve Vali Mustafa Taşkesen'i ziyaret etti.

Eğitim-Sen Şube yöneticilerini ziyareti ardından, GEW Yönetim Kurulu Üyesi Manfred Brinkwann, Pedagog Dr. Sabine Skubsch, GEW Genel Merkez Üyesi Stefanie Rodenwald, GEW Bayern Temsilcisi Marianne Seilere ve GEW Kuzey Ren Westfalye Eyaleti Temsilcisi ve çevirmen Süleyman Ateş'in de aralarında bulunduğu heyet Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret etti. Vali Taşkesen ile yaptıkları görüşmede, Manfred Brinkwann, "Dünya çapında 29 milyon eğitimci sendika üyesi bulunmaktadır. Almanya Eğitim
Sendikaları olarak Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) görüşmelerinin bir an önce gerçeklemesini istiyoruz" dedi.
Vali Taşkesen de, Almanya'nın Türkiye'nin çok eski dostu olduğunu hatırlatarak bu ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getirdi. Vali Taşkesen, "Bu tür ziyaretler eminim ki Avrupa Birliği'ne katılmamızı daha da hızlandıracatır. Başbakanımızın himayelerinde 'Ana-Kız Okuldayız' programı Güneydoğu Anadolu'da sürdürülürken Tunceli'de zaten kız öğrenci sayısı erkeklerden fazla olduğu için Tunceli'yi Güneydoğu'dan ayırmanız gerekir" diye konuştu.
Taşkesen, "Okullaşma oranı olarak da Tunceli Türkiye standartlarının üstündedir. Sınıf mevcudu 20 kişiyi geçmemektedir. Ayrıca okul öncesi olarak da çok iyi bir yerdedir" şeklinde devam etti.
Almanya Eğitim ve Bilim Sendikası Yönetim Kurulu üyesi Brinkwann'ın, yeni kurulan Tunceli Üniversitesi için sürdürülen çalışmalarla ilgili sorusuna Vali Taşkesen, "Bizde üniversiteler özerk olduğundan Cumhurbaşkanı tarafından rektör atanır. Tüm işleri rektör tarafından yürütülür. Üniversitemiz yeni kurulduğu için biz Valilik olarak araç gereç yardımında bulunuyoruz" cevabını verdi.
Vali Mustafa Taşkesen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek ziyaretleri anısına konuk heyete plaket verdi. Hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra heyet Valilik'ten ayrıldı. Alman heyetin üyeleri, bir hafta boyunca Diyarbakır ve Tunceli'de Eğitim-Sen'le ilgili çalışmalarda bulunduklarını belirtti ve Tunceli'deki okullaşma oranları üzerinde durduklarını bildirdi.