Mmo'dan 'Etkili Kalorifer Yakma' Semineri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından, Makine Mühendisleri Odası (MMO) işbirliği ile "Apartman Kaloriferi Yakma Semineri" düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, MMO Gaziantep Şubesi Makine Mühendisi Aydın Akgül katılımcılara, kullanılan yakıta göre tam verimin elde edilmesi ve bilinçsiz yakma ile oluşan çevre kirliliğini önlemek, kalorifer kazanlarını daha etkin ve daha verimli çalışmasını sağlamak, kazanların işletilmesi ve işletilmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve kazan güvenliği" konularında bilgiler verildi.
Akgül, "Burada amaç kaliteli bir yakma sağlayarak hava kirliğini azaltmaya yardımcı olmaktır. Ayrıca etkili bir yakma sağlandığı takdirde ekonomiye de katkı sağlanmış olur. Bunun dışında bu eğitimlerle kazan dairelerinde oluşacak patlamalar ve can kayıplarının önüne geçmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Seminere apartman dairelerinde görevli çalışanların yanı sıra kurum ve kuruluşlarda çalışan teknik personel katıldı.
Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen seminerle, bilinçli yakma ile hem çevre temizliğine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunulmasının hedeflendiği ifade edilerek, seminer sonunda katılımcılara sertifika verileceği belirtildi.