Ortadoğu ülkelerinin yerel yöneticilerine Bursa anlatıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Filistin, Ürdün, İran, Kuveyt ve Katarlı belediye başkanlarına bir yıl içinde hayata geçirdikleri çalı

Ortadoğu ülkelerinin yerel yöneticilerine Bursa anlatıldı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Filistin, Ürdün, İran, Kuveyt ve Katarlı belediye başkanlarına bir yıl içinde hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı.

Marmara Belediyeler Birliği'nin Genel Kurulu'na katılmak üzere Bursa'ya gelen Ortadoğu ülkelerinin yerel yöneticileri tarihi belediye binasında Başkan Recep Altepe'yi ziyaret etti. Filistin El Halil Belediye Başkanı Khaled Osaily, Beit Sahour Belediye Başkanı Hani Abdel Masih, Ürdün Al-Salt Büyükşehir Belediye Başkanı Salameh Al Hamad, Petra Bölgesi Başkan Vekili Mohammad Abulghanam, Asya Belediye Başkanları Forumu Genel Sekreteri Mohammed Khodadadi, Kuveyt Belediye Meclis Üyesi Jenan Boushahri, Katar Doha Belediye Başkanı Nassir Abdullah Al-Kaabi, Bahreyn Manama Meclis Başkanı Majeed Al-Djazeery, Bursa'da çok iyi ağırlandıklarını belirtti.

Yabancı konuklarıyla sohbet eden Altepe, daha sonra meclis salonuna geçerek burada bir yıllık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi'nin bir yıllık çalışmalarının anlatıldığı film gösterisinin ardından konuşan Başkan Altepe, bir yıl içinde ulaşımdan çevreye, spordan altyapı yatırımlarına kadar hayata geçirilen çalışmaları anlattı.

Ürdün'ün Al-Salt Büyükşehir Belediye Başkanı Salameh Al Hamad ve Katar'ın Doha Belediye Başkanı Nassir Abdullah Al Kaabi, Bursa'da önemli çalışmaların yapıldığını gördüklerini ve yerel yönetimler arasındaki işbirliklerinin uluslararası düzeyde daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Kentteki gelişimin, yatırımların hayranlık uyandırıcı olduğunu dile getiren konuklar, özellikle tarihi değerlerin yaşatılmasına gösterilen özenin dikkat çekici olduğunu vurguladı.

Konuklar daha sonra ziyaretin anısına Başkan Altepe'ye çeşitli hediyeler sundu, Başkan Altepe de konuklarına Bursa kitabı ile çeşitli hediyeler verdi. Büyükşehir Belediyesi anı defterini de imzalayan konuklar Bursa'nın tarihi mekanlarını gezdi.