Genç Gıda Denetçilerine Sertifikaları Verildi

Sivas Tarım İl Müdürlüğü ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Genç Gıda Denetçileri Projesi kapsamında, sağlıklı ve güvenilir gıda ile ilgili olarak eğitim alan öğrencilere sertifikaları verildi

Genç Gıda Denetçilerine Sertifikaları Verildi
Sivas Tarım İl Müdürlüğü ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Genç Gıda Denetçileri Projesi kapsamında, sağlıklı ve güvenilir gıda ile ilgili olarak eğitim alan öğrencilere sertifikaları verildi.
Sivas Tarım İl Müdürlüğü Binası'nda gerçekleştirilen programa Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, 'Alo 174 Gıda Hattı' ile ilgili bir slayt gösterimi ile devam etti.
Programda bir konuşma yapan Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, gıdanın sağlıklı, güvenilir ve belirleyici bir faktör olduğundan herkesin hem fikir olduğunu belirterek, "Ülkemiz Avrupa Birliği giriş müzakerelerinde hızla ilerleyen bir ülkedir. Avrupa Birliği'nin belirlediği kriterlerden bir tanesi de gıda güvenliğidir. Ülkemizde bu süreç içerisinde bir çok mevzuat ve değişiklikleriyle kendinden söz ettirmeye ve ulaşması gereken haklı konumu için çalışmaktadır. Neme lazımcılık, bana bir şey olmaz, atın ölümü arpadan olsun gibi sözlerle zararlı şeylerin vücudumuza bir zarar vermeyeceği gibi bir kanaat oluşturulmaktadır. Bunun önüne geçebilmemiz için toplum olarak ortaklaşa hareket etmemiz gerekmektedir. İlimizde 1600'e yakın tarımsal işletme var. Buralarda çalışan personelimizden hangi birini denetleyebileceğiz. Her zaman denetleme çalışmaları yapılabilmekte, gerektiğinde cezalar verilebilmekte ancak yeterli olamamaktadır. En güzel denetim, kişinin kendi denetimidir" dedi.
Bu zamana kadar alışverişte en belirleyici özelliğin fiyatlar olduğunu ifade eden Çiftçi, "Fiyatlar alışverişte tek göstergeydi. Yine hala fiyatlar en büyük gösterge olmak ile birlikte, artık gıdanın güvenilirliği ve sağlığı da en az fiyatlar kadar ön plana çıkmaktadır. Bugün bir çok hastalığın gıdadan kaynaklandığı kanıtlanmıştır. Dolayısıyla gıdaya ne kadar çok önem verirsek, alışverişte ne kadar çok dikkat edersek sağlığımıza da o kadar fazla önem vermiş oluruz" diye konuştu.
Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi konuşmasını tamamlamasının ardından Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner kürsüye çıkarak böyle bir organizasyonu düzenlerken karşılıklı iş birliği içerisinde oldukları ve sorunsuz bir şekilde programı tamamladıkları için birbirlerine teşekkür etti.
Daha sonra eğitim programını tamamlayan öğrencilere, Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner tarafından sertifikaları takdim edildi.
Sertifika töreninin ardından protokol ve öğrenciler, Sivas Tarım İl Müdürlüğü Binası'nın önüne kurulan sağlıklı ve güvenilir yiyecek standına inerek program için getirilen çeşitli yiyecekleri inceledi. Yiyeceklerin üretim ve son kullanma tarihlerini inceleyen öğrencilere, daha sonra yiyecek ikram edildi. Öğrencilerin kendilerine ikram edilen yiyeceklere yoğun ilgi gösterdikleri görüldü.