Emniyet Müdürü Arif Akkale, veda turlarına başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a düzenlenen yumruklu saldırının ardından Karabük Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Emniyet Müdürü Arif Akkale

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a düzenlenen yumruklu saldırının ardından Karabük Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Emniyet Müdürü Arif Akkale, veda turlarına çıktı. Kimseye kırgın olmadığını yineleyen Akkale, devletin yetkili birimlerinin görev verdiği müddetçe görevini yerine getirmeye devam edeceğini söyledi.

Emniyet Müdürü Arif Akkale, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mustafa Akkaş'a veda ziyaretinde bulundu. Akkaş tarafından kapı girişinde karşılanan Akkale, SP'ye yaptığı iade-i ziyaretin veda ziyaretine dönüştüğünü belirtti. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Emniyet Müdürü Arif Akkale, belli bir süreç olduğu için Kayseri'den ayrılmasının 10-15 günü bulacağını söyledi.

Kayseri'de güzel dostluklar edindiğini kaydeden Akkale, devletin yetkili birimlerinin görev verdiği müddetçe hizmet etmeye devam edeceğini söyledi. Ferdi başarıdan çok ekip başarısını önemsediğini kaydeden Akkale, her şeyin kayıt altına alınması taraftarı olduğunu vurgulayarak, "Suç olaylarında her olayın kaydedilmesi nedeniyle suç oranlarında artış görünüyor olabilir. Bazılarını atlarsanız oranlar değişir. İstatistik değerlerle hiç oynamadım. Bir devlet büyüğünün dediği rakamlarla oynarsanız rakamlar sizi çarpar." diye konuştu. Kimseye kırgın olmadığını hatırlatan "Halka kırılamayız." dedi.

Suçtan zarar gören herkesin kendilerinin ailesinden biri olarak kabul ettiklerini kaydeden Akkale, Talas'ta Ramazan Bayramı'nın 2. gününden bu yana kaybolan 3 çocuk ile ilgili çalışmaların en ayrıntılı düzeyde devam ettiğini söyledi. TBMM'de gelen komisyona da yeterli bilginin verildiğini kaydeden Akkale, komisyon üyelerinin yapılacağının ötesinde bir çalışma yapıldığı yolunda görüş bildirdiğini belirterek, "Onların acısı bizim acımız. Suçtan zarar görenler bizim ailemiz oldu." açıklamasında bulundu.

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Akkaş, yapılan atama ile ziyaretin veda ziyaretine dönüştüğünü belirterek, yapılan saldırıyı tasvip etmediklerini ve burada emniyetin yapacak bir şeyinin olmadığını kaydetti. Akkaş, "İşin doğrusu görevinizde kalmanızı isterdik." dedi.