"Düzce'de YGS birincileri FEM'den"

Düzce FEM Dershanesi Müdürü Ali Besler, Yüksek Öğrenime Giriş Sınavı'nda (YGS) 6 puan dalının 4 dalındaki birincilerin Düzce FEM Dershanesi'nden çıktı

Düzce FEM Dershanesi Müdürü Ali Besler, Yüksek Öğrenime Giriş Sınavı'nda (YGS) 6 puan dalının 4 dalındaki birincilerin Düzce FEM Dershanesi'nden çıktığını açıkladı. Besler, Düzce Fen Lisesi öğrencisi Ömer Hazar'ın YGS 1 ve YGS 2 dallarında, Abdullah Ata'nın YGS 6 dalında ve Yusuf Ergi'nin YGS 4 alanında Düzce birincisi olduklarını söyledi.

Düzce FEM Dershanesi Müdürü Ali Besler ile birlikte basın karşısına çıkan Düzce birincileri, istedikleri üniversiteleri ve bölümleri kamuoyu ile paylaştı. Fem Dershanesi Müdürü Ali Besler, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de Düzce birincilerinin Fem Dershanesi'nden çıktığını ifade etti. Besler, Düzce'nin üniversiteye giriş sınavlarında başarısının düşmesinin en önemli sebebini çok sayıda meslek lisesi olmasına bağladı. Ali Besler, "Fen ve Anadolu liselerinde okuyan öğrencilerimizin başarıları yüksek, ancak meslek liselerinde bu başarıyı yakalayamıyoruz. Bu sene Düzce 81 il arasında 71. oldu. Dershanemizin bu seneki başarısı yüzde 100'dür. Ayrıca bizim öğrencilerimiz sadece Düzce birincileri değil aynı zamanda Düzce ikinci ve üçüncüleridir. Dolayısıyla sıralamanın altı da üstü de doludur." diye konuştu.