Çorum polisinin okul projesi Türkiye'ye örnek gösterildi

Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından okul çevrelerinde öğrencileri tehlikelere karşı korumak amacıyla başlatılan çalışma, TBMM tarafından örnek proje gö

Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından okul çevrelerinde öğrencileri tehlikelere karşı korumak amacıyla başlatılan çalışma, TBMM tarafından örnek proje gösterildi.

Ankara'da TBMM himayesinde "Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu" düzenlendi. 24-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen sempozyumda 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde Çorum'da okul güvenliği tedbirlerini düzenleyen "Huzurlu Eğitim-Huzurlu Kent Projesi" örnek proje olarak seçildi. Projenin sunumunu ise Çorum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Mustafa Uluhan Baysal bir sunum yaptı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen sempozyumun ana hedefinin gerek ülkemizde, gerekse evrensel düzeyde çocuk haklarının korunması ve çocuğun üstün yararının sağlanması olduğu bildirildi. Sempozyumun bu yılki konusu ise "Güvenli Çevre-Güvenli Okul" oldu.

Prof.Dr. Peter Benekos (Mercyhust College), Prof.Dr. Mark Fleısher (Kent State Üniversitesi), Prof.Dr. Irma Manjavıdze (Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi) gibi uluslararası alanda isim yapmış akademisyenlerin yanında Türkiye'den de Prof.Dr. Tülin İçli (Hacettepe Üniversitesi), Prof.Dr. Oğuz Polat (Marmara Üniversitesi), Prof.Dr. Nevzat Tarhan (Memory Center Nöro-Psikyatri Merkezi) gibi ulusal düzeyde akademisyenler ve alanda çalışan uygulayıcılar ile sivil toplum kuruluşları mensupları konuşmacı olarak katıldılar.

Sempozyumda güvenli okul ortamının oluşturulmasına yönelik modeller tartışılırken, çocukların korunmasına yönelik oluşturulan mekanizmalar mercek altına alındı. Sempozyumda 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde Çorum'da okul güvenliği tedbirlerini düzenleyen "Huzurlu Eğitim-Huzurlu Kent Projesi" iyi uygulama örneklerinden biri olarak sunuma değer bulundu. Sempozyumun son gününde, TBMM tören salonunda İl Emniyet Müdürlüğü'nü temsilen Çorum'da okul güvenliği projesini yürüten Çocuk Şube Müdürü Mustafa Uluhan Baysal "Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Okul Güvenliği Tecrübesi" başlıklı bir sunum yaptı.

"Huzurlu Eğitim-Huzurlu Kent Projesi"nde her okul için ayrı ayrı polisler görevlendirildi. Okul giriş-çıkış saatlerinde görev alan polisler, aynı zamanda okul idareci ile de görüşerek okulu yakından tanıyor ve yaşanan sorunlara anında müdahale ediyor.