Pasinler'de Turistik Kale Oteli Sezonu Açtı

Erzurum'un Pasinler ilçesinde Kaymakamlığa ait turistik Kale Otel ve Kaplıcalarında yeni sezon açıldı.

Pasinler'de Turistik Kale Oteli Sezonu Açtı
Tadilat çalışmaları sonrası yeni sezon açılışı yapılırken, Kaymakam Zekai Erdem kışın başlatmış oldukları bakım ve onarım çalışmalarını bitirdiklerini ifade etti.
Kaymakam Erdem, Kale otel ve kaplıca da büyük bir değişime gidildiğini, odaların bakımlarını yaptırdıklarını, kaplıca kısmındaysa havuzun mermerlerini değiştirdiklerini, hamam tarzı kurnalar koyduklarını, aile kabinlerinin havuzlarının mermerlerinin de değiştirildiklerini belirterek kaplıcaların temiz ve bakımlı olduğunu söyledi.
İlçe Kaymakamı Erdem, Kale Otel kaplıcalarının suyunun 205 metreden doğal çıkışlı olup, 15 litre saniyede akım değerine sahip olduğunu, bu kaplıcanın suyundan romatizma, sinir ve kas yorgunluğu, çeşitli sinirsel hastalıklar, eklem ve kireçlenme tedavisinde yararlanıldığını ifade etti.
Erdem, ayrıca Pasinler Turistik Kale Otel ve kaplıcalarının çok uygun fiyatla müşterilerine hizmet verdiğini, kaplıcalarının ücretlerininse 4 Lira olduğunu, kaplıcalarının birçok hastalığa iyi geldiğini, müşterilerine temiz ve bakımlı bir kaplıcada banyo yapma imkanı sağladıklarını söyledi.