Aliağa Tarihinin Yazarı Cevat Yıldırım Öğrencilerle Buluştu

"Güzelhisar", ve "Cumhuriyet Dönemi Aliağa" kitaplarının yazarı Güzelhisarlı eğitimci ve yazar Cevat Yıldırım, Dünya Kitap haftası etkinlikleri kapsamında Petro Kimya İlköğretim okulu ve Aliağa Anadolu Lisesi'nde genç okurlarıyla buluştu

Aliağa Tarihinin Yazarı Cevat Yıldırım Öğrencilerle Buluştu
"Güzelhisar", ve "Cumhuriyet Dönemi Aliağa" kitaplarının yazarı Güzelhisarlı eğitimci ve yazar Cevat Yıldırım, Dünya Kitap haftası etkinlikleri kapsamında Petro Kimya İlköğretim okulu ve Aliağa Anadolu Lisesi'nde genç okurlarıyla buluştu.
Her yıl 23 Nisan'ı içine alan ve çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Kitap Günü, Aliağa'da Ticaret Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde kitap sevgisinin anlatıldığı söyleşiler ile kutlandı. 2001 yılında "Güzelhisar", 2009 yılında da "Cumhuriyet Dönemi Aliağa" kitaplarını yazarak Aliağa yerel tarihini genç kuşaklara aktaran emekli eğitimci Cevat Yıldırım, öğrencilerle buluşmasında duygu dolu anlar yaşadı. Öğrencilerin isteği üzerine, planlanandan daha uzun süren söyleşiler öğrencilerin okuma sevgisini ve yerel tarihe olan ilgisini bir kez daha gözler önüne serdi. İlk olarak Petro Kimya İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle buluşan Yıldırım, İnsanoğlu'nu medeniyeti "yazmaya" başlayarak oluşturduğunu söyledi. İlk insanların avladıkları hayvanları resmettiklerini, yazının daha sonra Mezopotamya'da bulunduğunu ifade etti. Eğitimci Yazar Cevat Yıldırım, Mezopotamya'da Asur Hükümdarı Asur Banibal'ın kitaplığının bulunduğunu belirterek, "Bu, içinde bir yaprak kâğıt bile bulunmayan çok ilginç bir kitaplıktır. Bu kitaplığın bütün kitapları lüleci çamurundandı. Lüleci çamurundan oldukça büyük ve kalın levhalar hazırlanırdı" dedi.
ÇOK OKUYUN, OKUYAN İNSAN GELİŞİR
İnsanoğlu'nun yazıyı çamurdan başlayarak, taşa, deriye ve kâğıda aktardığını, böylece medeniyetin ortaya çıktığını belirten Yıldırım, "Çocuklar hayatta ne olursanız olun, çok okuyun. Okuyan insan gelişir, okuyan insan özgürlüğüne, demokrasiye ve yaşadığı topraklara sahip çıkar. Çok iyi biliyorum ki, sizler daha donanımlı bireyler olarak, Atatürk'ün kurduğu Çağdaş Cumhuriyetimizi yarınlara taşıyacaksınız. Bunun yolu da çok okumak, çok araştırmak, hep daha iyiyi aramaktan geçer" dedi. Gençlerin yerel tarihe de meraklı olması gerektiğini belirterek, "Biz Aliağa'nın hafızalarda kalmış tarihi kültürel birikimini "Cumhuriyet Dönemi Aliağa" ve "Güzelhisar" kitaplarımızla yazıya geçirdik. İnanıyorum ki sizler bu bayrağı alarak çok daha güzel eserler ortaya koyacaksınız" dedi. Petro Kimya İlköğretim Okulu'ndaki söyleşide Okul Müdürü Turgay Ceylan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nasuh Gökdemir, Aliağa Ticaret Odası Genel Sekreteri Takdir Yarış ve Basın Müşaviri Ali Osman Karatekin, Eğitimci Yazar Cevat Yıldırım'ı yalnız bırakmadı. Yazar Cevat Yıldırım, öğleden sonra da Aliağa Anadolu Lisesi Öğrencileriyle buluştu. Bilgisayarlı sunum eşliğindeki söyleşide öğrenciler merak ettikleri bir çok konuyu yazar Yıldırım'a sordu. Yazar Yıldırım öğrencilere imzalı kitaplarını armağan etti.