Karacadağ Kalkınma Ajansı, bilgilendirme toplantılarını tamamladı

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki bütün ilçelerde bilgilendirme toplantısı yaptı. Ekonomik Gelişme ve Turizm Altyapısı Mali Dest

Karacadağ Kalkınma Ajansı, bilgilendirme toplantılarını tamamladı
Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki bütün ilçelerde bilgilendirme toplantısı yaptı. Ekonomik Gelişme ve Turizm Altyapısı Mali Destek Programları için proje tekliflerini kabul etmeye başlayan ajans, bilgilendirme toplantılarını tamamladı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, ajansın kuruluş çalışmalarının hemen ardından bu yıl verilecek desteklerin temelini oluşturduklarını söyledi. Karakoyun, 2010 yılı Ön Bölgesel Gelişme Planı çalışmaları kapsamında bölgenin durumunu analiz ettiklerini belirterek, "Ardından kalkınma kurulumuz başta olmak üzere, bölgedeki kamu kurumları, özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin katılımlarıyla Şanlıurfa ve Diyarbakır'da düzenlenen çalıştaylarda elde edilen veriler paylaşıldı." dedi.

Bu yıl verecekleri desteklerin esasını oluşturacak iki temel hedef belirlediklerini anlatan Karakoyun, bölgede üretimi, istihdamı arttırmak ve turizm potansiyelini ortaya çıkararak turizm altyapısını geliştirmek istediklerni vurguladı. Karakoyun, 27 Nisan tarihinden itibaren ajans olarak Diyarbakır'da 5 bölge (Merkez, Ergani, Bismil, Silvan ve Lice) ve Şanlıurfa'da da 5 bölge (Merkez, Birecik, Suruç, Siverek ve Viranşehir) olmak üzere toplam 10 bölgede ikişer günlük "Proje Hazırlama Eğitimleri" düzenleyeceklerini kaydetti.