Eğitim-Bir-Sen: Denizli'de e-muhtıranın etkisi sürüyor

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, Genelkurmay Başkanlığı'nın Nisan 2007'de "e-muhtıra" olarak adlandırıl

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, Genelkurmay Başkanlığı'nın Nisan 2007'de "e-muhtıra" olarak adlandırılan bildirisinin etkisinin hâlâ devam ettiğini söyledi. Bildiride Denizli'deki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin de yer aldığını hatırlatan Sert, 27 Nisan e- muhtırasının, kendilerine 28 Şubat postmodern darbesini hatırlattığını belirtti.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Sert, "Kutlu Doğum Haftası programlarında öğrencilerin ilahi söylemesi, e-muhtıraya konu olmuştu. Bunun akabinde Denizli'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın onayladığı bir din kitabının dağıtılması, sanki irticai faaliyet gibi gösterilmişti." dedi. O dönemde bazı sivil toplum kuruluşlarının muhtıraya çanak tuttuğunu da vurgulayan Ahmet Sert, "Birçok kurum ve kuruluşa, iftira derecesine varan saldırılar olmuştu. Denizli'nin bundan sonra bu tür bildirilere konu olmayacağını düşünüyoruz. Her ilde Açık Öğretim sınavlarına başörtülü ev hanımları da girerken halen Denizli'de alınmıyorlar. Bunlardan biri de benim eşim. İnşallah bu etkinin anayasa değişikliğinden sonra kalktığını göreceğiz. Biz de hanımımızı bundan sonra okutabileceğiz. Kimsenin kimseyi baskı altına almadığı bir Türkiye hayaliyle çalışmalarımıza devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Milletin e-muhtıralara prim vermediğini de vurgulayan Sert, Meclis'teki anayasa değişikliği paketinin bir an önce geçirilerek, darbeye teşebbüs edenlerin cezalandırılmasını da istedi.