Gkv'li Öğrenciler Mamma Mia'yı İngilizce Sahneledi

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Liseleri öğrencilerinin İngilizce olarak sahneye koyduğu Mamma Mia, izleyenleri büyüledi.

Gkv'li Öğrenciler Mamma Mia'yı İngilizce Sahneledi
Geleneksel olarak her yıl bir Türkçe bir İngilizce oyun sahneye koyan GKV Özel Liseleri öğrencileri, Hürrem Sultan adlı oyunun ardından Mamma Mia adlı İngilizce müzikali de başarıyla sahneleyerek GKV geleneğini korudular. Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen tiyatro oyununda 12 oyuncu ve 11 dansçı ve 3 şarkıcı olmak üzere toplam 26 öğrenci görev aldı. Profesyonel ekiplerle yarışacak düzeyde hazırlanan müzikalin müzikleri başta olmak üzere kostüm, kareograf, dekor ve diğer işlemleri GKV'li öğretmen ve uzmanlarca hazırlandı.
Sosyal aktivitelerin önemine dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, "Okullarımızın kurucusu merhum Cemil Alevli, günümüzden yaklaşık 80 yıl önce Atatürk'ün talimatıyla yüksek öğrenim görmek üzere gönderildiği Almanya'da almanca öğrenmiş ve yabancı dil bilmenin önemini o yıllarda bizzat yaşayarak görmüştür. Değerli kurucumuz, yeni dünya düzeninde Türkiye'nin dışa açılımının en temel koşulu olarak yabancı dil eğitiminin geliştirilmesi gerçeğini çok önceleri fark etmiştir. Bu tespitin ışığında, 1963 yılında sayın Alevli önderliğinde kurulan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının en önde gelen misyonu, Türkçe'yi ve en az bir yabancı dili mükemmel kullanan öğrenciler yetiştirmek olmuştur. Okullarımızda öğrencilerimizin İngilizce'nin yanı sıra ikinci dil olarak Almanca öğrenmeleri için etkili bir yabancı dil eğitimi vermeye çalışıyor ve çeşitli yurtdışı öğrenci değişim, ziyaret ve yaz okulu dil programları düzenleyerek onlara uluslar arası deneyim kazandırıyoruz. Yabancı dil etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak her yıl tekrarladığımız geniş katılımlı uluslar arası halk oyunları festivali ve İngilizce müzikal gösterisi bu konuya verdiğimiz önemin açık bir örneğidir. Aynı zamanda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak öğrencilerimizi güzel sanatların çok yönlü bir alanı olan tiyatroyla ilgilenmeye özendirmekteyiz" dedi.
Vergili, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Okullarımızda yıl içinde gerçekleştirdiğimiz çok sayıda tiyatro çalışmasıyla öğrencilerimize duygu eğitimi vermeyi, toplum önüne çıkma ve toplu çalışma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda her yıl geleneksel olarak bir Türkçe ve bir İngilizce olmak üzere seçkin tiyatro eserlerini sahneleyerek öğrencilerimizin tiyatro yeteneklerini velilerimizle birlikte gururla izlemekteyiz. Büyük hazırlık, emek ve zaman gerektiren ve okullarımızın en prestijli etkinliklerinden birisi olan İngilizce tiyatro etkinliğimizde bu yıl, görkemli bir Broadway gösterisi olan 'Mamma Mia' adlı başyapıt sahnelendi. Böylesi büyük bir etkinlik için her türlü desteği vererek bizi yüreklendiren, her zaman kendimize örnek aldığımız, müstesna kişiliklerinden çok şey öğrendiğimiz değerli mütevelli kurulu başkanımız Nüket Ersoy hanımefendi ve Yönetim Kurulu Başkanımız Celal Ersoy beyefendiye en içten teşekkürlerimizi arz ederim. Bu etkinlikte büyük emeği geçen okulumuzun değerli yönetici, öğretmen ve çalışanlarına, oyunun planlanma aşamasından bugüne getirilip, birazdan beğeninize sunulmasına kadar gerçek bir özveri ve sabırla çalışan lise müdürümüz Fevzi Beşe'ye, değerli İngilizce öğretmenlerimiz Nursev Kadıoğlu, Özlem Kara, Nihan Uçaner ve Hakan Anlıaçık'a, müzik öğretmenimiz Mehmet Serçeler'e, Resim öğretmenimiz Duran Çiloğlu'na, halk oyunları öğretmenimiz Tülay Kıratlı'ya, Özlem Fındık ve Vedat Oğuzcan'a, Halkla İlişkiler Müdürümüz Bengü Özdede ve Sosyal İşler Müdürümüz Sümer Çakırgöz'e, grafikerimiz Sevgi Akyüz'e, teknisyenlerimiz Mustafa Özbal, Coşkun Aydemir, Erhan Çağlı ve Duran Küçük'e, değerli çalışanlarımız Endam Bağcı ve Kadir Taşçılar'a teşekkür ederim. Kuşkusuz övgülerin en büyüğünü hak eden, bu oyunun mimarları sevgili öğrencilerimize ve onlara her türlü desteği veren velilerimize ve bizleri yalnız bırakmayan siz konuklarımıza GKV Özel Okulları adına teşekkür ediyorum."
Tamamını İngilizce sahneye konan, öğrencilerin müzikaldeki üstün performansından çok etkilenen izleyiciler adeta büyülenirken oyun sonrası dakikalarca ayakta alkışlayarak salonu alkış tufanına boğdular. Oyuncuları üstün performanslarından dolayı kutlayan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, sahneye çıkarak oyunculara çiçek verdi. Oyunun sonunda ellerindeki Türk bayraklarıyla 10. Yıl Marşı'nı seslendiren öğrenciler izleyicilerle bütünleşti.
GKV'lilerin yabancı dilde ulaştıkları noktanın memnun edici bir boyutta olduğuna dikkat çeken izleyiciler, "Çocuklar mükemmel bir ingilizce konuşuyor. Hiçbir aksama olmadan profesyonel oyunculara taş çıkarırcasına bir dünya klasiği olan Mamma Mia'yı sahnelediler. Çok etkilendik. Oyun bitmiş olmasına rağmen bittiğini bile anlayamadık" dediler.