TP Genel Başkan Yardımcısı Güler: Vatandaşın emrinde olan bir hükümet modelini önemsiyoruz

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkan Yardımcısı Mahfuz Güler, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkacak, demokrasi ve insan haklarından yana, küresel

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkan Yardımcısı Mahfuz Güler, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkacak, demokrasi ve insan haklarından yana, küresel sermayenin değil vatandaşın emrinde olan bir hükümet modelini önemsiyoruz." dedi.
Güler, partisinin Kütahya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 1 yıl önce kurdukları partilerinin tüm Türkiye'de örgütlenmesini tamamladığını bildirdi.
Türkiye'nin iyi yönetilemediğini öne süren Güler, 1982'den bu yana anayasada 17 kez değişiklik yapıldığını hatırlattı. Güler, şunları kaydetti: ''Sivil, demokratik bir anayasa istiyoruz. Bu 30 madde içerisinde 1-2'si dışında mevcut hükümet kendisini sağlama almak için değişiklikler yapıyor. Bu anayasa değişikliğinde toplumu birinci derecede ilgilendiren hiçbir hayırlı iş yok. Halkımızın eğitim düzeyini, refahını, örgütlenme anlayışını etkileyecek bir düzenleme getirmiyor. Parti kapatmayı zorlaştırıyor, yargı üyelerini kontrol altına almaya çalışıyor, Anayasa Mahkemesini sağlama alıyor. Bu üç temel konuda değişiklik yapıyor. Anayasa değişikliği konsensüs sağlanarak yapılır, TBMM içindeki ve dışındaki partilerle toplumun bütün katmanlarının, sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınması ve sivil bir anayasa olmasının sağlanması gerekiyor.''
Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)'nun açıkladığı işsizlik oranlarının gerçeği yansıtmadığını savunan Güler, ''Gerçek işsizlik oranı yüzde 30'ları bulmuştur. En büyük sorunumuz işsizliktir, her evde işsiz var. Çünkü yatırım yapanlar cezalandırılıyor. Üretime destek vermezseniz istihdam yaratamazsınız, istihdam yaratamazsanız işsizliğin önüne geçemezsiniz.'' diye konuştu.
Toplantıda partinin Genel Başkan Yardımcısı İhsan Işık, Kütahya İl Başkanı Şükrü Güzen ve Merkez İlçe Başkanı Ramazan Doğan da hazır bulundu.