'1915 Ermeni Olaylarını Anma' Etkinliğinde Tehlikeli Yakınlaşma

Taksim'de yapılan "1915 Ermeni olaylarını anma" etkinliğinde, iki farklı görüşteki grup arasında gerginlik çıktı

Taksim'de yapılan "1915 Ermeni olaylarını anma" etkinliğinde, iki farklı görüşteki grup arasında gerginlik çıktı. 'Ya sev, ya terk et' şeklinde slogan atan grubun diğer grupla karşı karşıya gelmesi polis kordonuyla engellendi.
Bir grup yazar, akademisyen, gazeteci ve sanatçı, akşam saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplandı. 1915 yılında meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden Ermenileri anmak isteyen grup, karşıt görüşlü yaklaşık 40 kişilik grubun protestosu ile karşılaştı. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ve 'Ya sev, ya terk et' şeklinde slogan atan grup, bozkurt işareti yaparak diğer grubun bulunduğu noktaya ilerlemek istedi. Tehlikeli yakınlaşmayı sezen polis, protestocu grubu kordon altına alarak olası bir gerginliğin önüne
geçti. Kontrol altına alınan grup, burada slogan atmaya devam etti. Eylemcileri işaret eden bir protestocunun, "Bunlar hepimizi Ogün Samast yapacaklar" diye slogan atması ise dikkat çekti.
Polis kontrolünde alandan uzaklaştırılan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. Eylemin ardından polis, alınan güvenlik tedbirlerini arttırdı.