MHP Meclis'e 5 ayrı yasa teklifi sundu

Milliyetçi Hareket Partisi , çiftçi ve çalışanlar ile vergi ve prim alacaklarının tahsilatına yönelik olarak 5 yasa teklifi hazırladı.

MHP Meclis'e 5 ayrı yasa teklifi sundu
  MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır , beraberinde Manisa Milletvekili Erkan Akç ; ay , Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz ile dü ; zenlediği basın toplantısında , hazırlanan yasa teklifleri hakkında bilgi verdi .

Tü ; rkiye ' nin bir kavganın iç ; inden geç ; tiğini , TBMM ' nin de bundan nasibini aldığını belirten Şandır , ancak ü ; lkenin gerç ; ek gü ; ndemini tartışmak zorunda olduklarını sö ; yledi . AK Parti ' nin ü ; lkenin gerç ; ek gü ; ndemini tartışmak ve sorunlara ç ; ö ; zü ; m ü ; retmek yerine , ' sanal gü ; ndemlerle kavga yaratmakta ısrarlı olduğunu ' ileri sü ; ren Şandır , millete ve ü ; lkeye duydukları sorumluluğun gereği olarak ç ; eşitli kesimlerin sorunlarına ç ; are bulunması amacıyla 5 ayrı yasa teklifi hazırlandığını ifade etti .

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akç ; ay , hazırlanan tekliflerle ilgili bilgi verdi . Akç ; ay , tekliflerin 100 milyar liralık kaynak akışı sağlayacağını sö ; yledi .

Esnaf ve Ç ; alışanların Vergi Yü ; kü ; nü ; n Hafifletilmesi ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi , ü ; cretliler ile esnaf odalarına kayıtlı gerç ; ek usule tabi mü ; kelleflerin gelirlerinden hesaplanan vergi oranlarında indirim yapılmasını ö ; ngö ; rü ; yor . Teklifte , birinci dilimde 5 puan , ikinci dilimde 2 puan indirim yapılması , basit usule tabi esnaf ve sanatkardan gelir vergisi alınmaması , ayrıca gerekli şartları taşıyan esnaf ve sanatkarın gerç ; ek usulden basit usule geç ; mesine imkan tanınıyor . Teklif , esnaf ve sanatkarın işlerine devam etmeleri veya yeni iş yeri aç ; maları halinde emekli aylıklarından kesilen sosyal gü ; venlik prim oranının yü ; zde 1 ' e dü ; şü ; rü ; lmesini de iç ; eriyor .

İkinci teklif , Esnafın Ziraat Bankasına ve Esnaf Kefalet Kooperatiflerine , Ç ; iftç ; ilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Kredi Borç ; larının Yeniden Yapılandırılmasını ö ; ngö ; rü ; yor . Teklifle ; esnafın Ziraat Bankası ve Esnaf Kefalet Kooperatiflerine , ç ; iftç ; ilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borç ; larına ilişkin faiz ve gecikme zammının yarısı silinerek anapara ile faiz ve gecikme cezası borç ; larının yarısından mü ; teşekkil toplam borcunun 24 ayda ve 3 ' er aylık eşit taksitlerle ö ; denmek ü ; zere taksitlendirilmesini , ayrıca son 2 yıldır kredi borç ; larının faizleri ve gecikme cezasıyla birlikte ö ; demiş olan esnaf ve ç ; iftç ; ilere , ö ; dedikleri faiz ve gecikme cezalarının yü ; zde 35 ' inin iadesini iç ; eriyor .

Tarımsal Sulama ve Kö ; y İç ; me Suyu Abonelerinin Elektrik Borç ; larının Yapılandırılması Hakkında Yasa Teklifi , tarımsal sulama ve kö ; y iç ; me suyu abonelerinin kullandıkları elektrik bedeline ilişkin borç ; larının faiz veya gecikme zammından vazgeç ; ilerek yılda 2 taksit ve en geç ; 3 yılda tamamlanacak şekilde taksitlendirilmesini ö ; ngö ; rü ; yor .

Vergi Alacaklarının Tahsilatının Hızlandırılması Hakkında Kanun Teklifi , vergi asıllarına Tü ; ketici Fiyat Endeksi aylık değişim oranı uygulanmak suretiyle vergi borç ; larının 48 aya kadar taksitlendirilerek yeniden yapılandırılmasına imkan tanıyor .

Sigorta Prim Alacaklarının Tahsilatının Hızlandırılması Hakkında Kanun Teklifi ise prim asıllarına Tü ; ketici Fiyat Endeksi aylık değişim oranı uygulanmak suretiyle prim borç ; larının 48 aya kadar taksitlendirilerek yeniden yapılandırılmasını iç ; eriyor .

İnternethaber