Mersin'de 'Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı' Coşkusu

'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90

Mersin'de 'Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı' Coşkusu
  ' Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ' nın 90 . yıldönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin ' de de coşkuyla kutlandı . ' Laiklik ' ve ' ulusal egemenlik ' vurgusunun yapıldığı kutlamalarda öğrenciler saha içinde hünerlerini sergilerken , etkinliklere ev sahipliği yapan Tevfik Sırrı Gür Stadı ise ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatıldı .
Mersin Valiliği tarafından organize edilen kutlamalar ilk olarak Cumhuriyet Meydanı ' nda gerçekleştirildi . Atatürk Anıtı ' na çelenk sunumuyla başlayan tören , saygı duruşu ve hemen ardından da İstiklal Marşı ' nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti . Buradaki etkinlik , Vali Hüseyin Aksoy ' un ' Şeref Defteri ' ni imzalamasıyla son bulurken , kutlamalarsa tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı ' nda devam etti . Törene Vali Aksoy ' un yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun , Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da katıldı . Şeref Tribünü ' ne gelen Necdet Ülger İlköğretim Okulu ' nun minik sakinleri Aksoy , Karasabun ve Özcan ' a bir demet çiçek sundu .
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise , Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ' ün Türk çocuklarına armağan etmiş olduğu bayramın , ' Yurtta barış , dünyada barış ' ilkesi doğrultusunda dünya çocuklarının da ortak olduğunu , bununla birlikte dünya çocukları arasında barışın ve sevginin en sağlam temelinin oluşturulduğunu anlattı . Hasan Gül , " Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve Cumhuriyet ' in kazanımları çerçevesinde bağımsız bir ülke olarak tek amacımız ; aklın ve bilimin önderliğinde , çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu da aşmaktır " dedi .
Konuşmaların ardından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde tören geçişi gerçekleştirilirken , öğrenciler de günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu . Tören geçişine katılan diğer öğrencilerse ellerinden Türk bayraklarını düşürmedi . Saha içi gösterilerindeyse büyük coşku yaşandı . Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının yanı sıra Mersin Üniversitesi Jimnastik Grubu ' nun da hazırlamış olduğu gösteri , tribünde yer alan izleyicilerden büyük alkış toplarken , ilköğretim okulu öğrencileriyse Anadolu ' nun farklı yörelerine ait halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi .
Gösteri grupları saha içinde hünerlerini sergilerken , tribünde yer alan öğrencilerse ; kırmızı ve beyaz tişörtlerle oturum planlarına göre ; ' Ulusal Egemenlik ' yazısını ortaya çıkarttı . Söz konusu öğrenciler ellerindeki renkli kartonlarla da ayrıca ; ' Laikliğe Bağlıyız ' , ' Cumhuriyet Sevdamız ' , ' Haydi Kızlar Okula ' gibi sosyal içerikli mesajlarda verdi . Stattaki kutlamalar , gösteri grupları tarafından hazırlanan gösterilerin sunulmasının ardından son buldu . Vali Hüseyin Aksoy ise , tribünden sahaya inip etkinlikleri hazırlayan ve katkı sunan öğretmenleri kutladı .