Meclis Başkanı Şahin kutlamaları kabul etti

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis'te kutlamaları kabul etti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la tokalaşan Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'la uzun süre sohbet etti.

  Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Ç ; ocuk Bayramı ve TBMM ' nin aç ; ılışının 90 . yıldö ; nü ; mü ; dolayısıyla TBMM Tö ; ren Salonu ' nda kutlamaları kabul etti . Şahin ' in kutlamaları kabulü ; ne Başbakan Erdoğan , Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ , CHP Genel Başkanı Deniz Baykal , MHP Genel Başkanı Devlet Bahç ; eli , Yargıtay Başkanı Hasan Gerç ; eker , kabine ü ; yeleri , kuvvet komutanları , milletvekilleri ve bü ; rokratlar katıldı . Başbakan Erdoğan , tö ; ren salonuna gelişinde CHP lideri Baykal ve Orgeneral Başbuğ ile tokalaştıktan sonra yerini aldı . Erdoğan ve Başbuğ , kabulü ; n başlamasını beklerken uzun sü ; re sohbet etti . MHP lideri Bahç ; eli ' nin de DSP Genel Başkanı Masum Tü ; rker ' le derin bir sohbete daldığı gö ; zlendi .

23 Nisan kutlamalarına Meclis ' teki Anayasa değişikliği teklifi gö ; rü ; şmeleri damga vururken , AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ , AK Parti ' nin CHP ' ye yeni bir teklif gö ; tü ; rdü ; ğü ; iddiasını reddetti . Bozdağ , gazetecilerin ısrarlı soruları ü ; zerine , ' Ö ; yle bir şey yok ' demekle yetindi .

BDP milletvekilleri Nuri Yaman , Akın Birdal ve Hasip Kaplan , tö ; rene son anda yetişti . BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman , tö ; rene neden geç ; kaldıklarının sorulması ü ; zerine , ' Partide ç ; ocuklarla ilgili bir bayramlaşmamız vardı . Bö ; lgeden gelen , hatta gö ; zaltına alınan , tutuklanan , iç ; erde olan ç ; ocuklar . Onların bayramını daha anlamlı bulduk , onu kutlayıp ö ; yle geldik ' dedi .

BDP Şırnak Milletvekili Kaplan ise , ' Geç ; kalmadık , zamanın geldik ' diye konuştu .