Dalkılıç, 125 Metrelik Rekora Hazırlanıyor

Dünya Limitli Ağırlıkla Serbest Dalış Rekortmeni Yasemin Dalkılıç'ın Antalya'nın Kaş ilçesinde yapacağı rekor denemesinin hazırlıkları sürüyor.

Dalgıç Yasemin Dalkılıç, Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği ve Turkcell'in sponsorluğunda Mayıs'ta Kaş'ta gerçekleştireceği rekor denemesi için antrenmanlarına devam ediyor. 17 Nisan'da eşi ve antrenörü Rudi Castineyra ile beraber 8 dalgıç güvenlik ekibi ve 4 video ekibi ile antrenmanlara başlayan Yasemin Dalkılıç, o günkü şartlara göre 1 Mayıs'ta hayatının en zor denemesini yapacağını söyledi. 2001 yılında Mısır'ın Kızıldeniz açıklarındaki rekor dalışını 105 metreye 2 dakika 38 saniyede gerçekleştiren
Dalkılıç, kendi rekorunu 3 dakikanın üzerinde 125 metre ile
kırmayı deneyecek.
Çalışmalarının iyi gittiğini belirten 31 yaşındaki Dalkılıç, "8 dünya rekorumu geliştirdim. 5 yıl aradan sonra tekrar rekor denemesi hazırlıklarıma başladım. Başbakanlığın yardımlarıyla hayatımın en zor denemesini 125 metre ile yapacağım. 2001 yılında Mısır'ın Kızıldeniz açıklarındaki dalışımı 105 metrelik rekor ile 2 dakika 38 saniyede gerçekleştirdim.Şimdi ise 3 dakikanın üzerinde 125 metre ile rekor kırmayı deneyeceğim" dedi.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN NEDEN ARA VERDİĞİMİ SORDU"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile önceki yıl bir ödül töreninde karşılaştığını ifade eden Dalkılıç, "Başbakan bana, 'Sen niye ara veriyorsun dalmıyorsun'? dedi. Ben de sponsor bulamadım, destek yok dedim. O da bana ne gerekiyorsa yardım edeceğini söyledi ve bu sayede Turkcell sponsorum oldu. Daha önce 27 Aralık tarihinde Bodrum'da gerçekleştireceğimi duyurduğum rekor denemesi için yeterli enerjiyi ve lojistik desteği bulamadım. Bu nedenle rekor denemesini Kaş'a aldım. Kaş'ta en müthiş dalışlar ve ekip
güvenliği var. Burada en keyifli ve en huzurlu dalışlarımı gerçekleştiriyorum" diye konuştu.
Dalkılıç, "Bugünkü dalışımda 106 metreyi buldum. Şimdi de amacım bunu her gün artırarak 125 metreye ulaşmak. Bu denememden sonrada iddia edilen tüm derinliklerin üstüne çıkmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"KİMSENİN KIRAMADAĞI REKORU DENİYORUZ"
Dalgıç Yasemin Dalkılıç'ın eşi ve antrenörü Rudi Castineyra ise Yasemin'in 6 yıl ara verdiğini hatırlatarak, "Ama neredeyse hiç ara vermemiş gibiyiz. Yasemin şu anki antrenmanlarda çok iyi bir performans sergiliyor. Burada 7 yıldır kimsenin kıramadığı çok zor bir rekoru deniyoruz. Çok büyük bir hedefimiz var ama yapacağımıza inanıyorum" dedi.
Yasemin Dalkılıç'ın dalış güvenlik amiri Asutay Akbayır da hala sınırları keşfedilmemiş dallarda rekor kırdıklarını ifade ederek şunları söyledi:
"Bizler suyun dibinde helyum, azot ve oksijeni özel gazla soluyoruz. Derin dalış, sportif dalış linklerini aşan dalışlardır. Ben bu kampın en derinde bekleyeniyim. Derinde Yasemin'in başarılı olduğunu görüyorum. Göz göze gelip hislerini paylaşıyorum. Bu nedenle Yasemin'in rekora hazır olduğunu düşünüyorum."