TBMM Genel Kurulu'nda Kamer Genç gerginliği

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti'li vekiller, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a yönelik suçlamalarda bulunan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in üzerine yürüdü.

TBMM Genel Kurulu'nda Kamer Genç gerginliği
TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti'li vekiller, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a yönelik suçlamalarda bulunan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in üzerine yürüdü. MHP Milletvekili Osman Durmuş, Genç'in üzerine yürüyen AK Parti Milletvekili Mehmet Daniş'in boğazını sıktı.

Genel Kurul, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. Anayasa değişikliği görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a yönelik suçlamaları üzerine AK Parti'li ve MHP'li milletvekillerini arasında gerginlik yaşandı. Genç, MHP'nin, Danışma Kurulunun toplanamaması üzerine, şehit yakınları ve gazi yakınlarının sorunlarının araştırılmasına ilişkin verilen önerge üzerine söz aldı. İktidara gelen çoğunluk partilerinin hep azınlığı ezmeye çalıştığını ileri süren Genç, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, dün kendisine uyarı cezası vermesini eleştirdi. Genç, şunları söyledi:

"Bütün hesabı beni burada yok etmek. Ey Antalya halkı, size söylüyorum. Siz çok soylusunuz. Gönderdiğiniz bu kişi buraya yakışmıyor. Bir makama gelmek için birinin talimatını bekleyen bu kişiyi, buraya göndermeyin."

GÜL VE ERDOĞAN'IN YURTDIŞI GEZİLERİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı gezilerine atıfta bulunan Genç, bu gezilere katılan milletvekillerinin de maaşlarının 3 katı kadar harcırah aldığını savundu. Başbakan Erdoğan başta olmak üzere bakanların yurt dışına kaç kez gittiğini ve ne kadar harcırah aldığına ilişkin soru önergesi verdiğini, ancak yanıt alamadığını belirten Genç, "Niye cevap vermiyorsunuz? Kimin malını kimden saklıyorsunuz? Hiç mi utanma yok sizde? Bu uçakların paraları nerelerden ödeniyor?

Abdullah Gül, yurt dışına gittiği için bir seferde 500 bin dolar harcırah alıyor. Bunu örtülü ödenekten alıyor" şeklinde konuştu.
Genç'in bu sözleri üzerine AK Parti'li vekiller Genç'e tepki gösterdi. Bunun üzerine Genç, "Benim sözümü kesmeyin. Benimle konuşmak istiyorsanız, televizyona çıkalım, orada bütün pisliklerinizi yüzünüze vurayım. Bu ülkenin şehit yakınları, gazileri açlıktan ölüyor, siz sefa içerisinde yaşıyorsunuz" karşılığını verdi.

DURMUŞ, DANİŞ'İN BOĞAZINI SIKTI


Yaşanan tartışmalar ve laf atmalar nedeniyle Genel Kurulu yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşene ara verdi. Verilen arada AK Parti Milletvekili Daniş, Genç'in üzerine yürüdü. Araya giren milletvekillerinin engellediği Daniş, kendisini engelleyen vekiller arasında yer alan MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş ile de tartıştı. Durmuş'un, Daniş'in boğazını sıktığı ve Daniş'in milletvekillerince engellendiği sırada yumruk darbesi aldığı görüldü. AK Parti'li vekiller tarafından arka sıralara
götürülen Daniş, "Kamer Genç, görüşeceğiz" diye bağırdı. Genç'in kendisine yanıt vermesi üzerine, Daniş, Genç'in üzerine koşmaya başladı, ancak AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu tarafından durduruldu.

"DANİŞ'İN BOĞAZINI SIKMADIM, AYIRDIM"


MHP'li Osman Durmuş, yaşanan olaylara ilişkin Meclis bahçesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Durmuş, Genç'e yönelik dövme girişimi engellediklerini belirterek, "Hepsi o kadar. En ufak şiddet gösterisi olmamıştır. Hem adamı dövmeye çalışıyorlar, hem de bağırıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ne el kaldırılmıştır, ne de şiddet gösterilmiştir" diye konuştu.

AK Parti'li vekillerin sıra kuralını ihlal ettiğini vurgulayan Durmuş, "Bugün yine bizim sabırlı günümüzdü" ifadesini kullandı. Bir gazetecinin 'Fotoğraflarda sizin Daniş'in boğazını sıktığınız görülüyor' hatırlatması üzerine Durmuş, gazeteciye uygulamalı olarak kavgayı ayırma dersi verdi.