Milas Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu

Köylere Hizmet Götürme, Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Milas Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu
Birlik Encümen üyeliğine CHP İl Genel Meclis Üyeleri Akın Üstündağ ve Halil Mutlu seçilirken, köy muhtarlarından oluşan diğer iki encümen üyelerinin seçimi ise eşit oy aldıklarından dolayı Cuma günü gizli oylamayla belirlenecek.
Köylere Hizmet Götürme, Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği'nin Milas Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gündem dahilinde Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Yoklamanın yapılması ve divanın teşekkül ettirilmesi ile başlayan toplantı Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti.
Divan Başkanlığına Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, oy tasnifçisi olarak Akçalı köyü Muhtarı Ferhat Sertbaş ve Çomakdağ-Kızılağaç köyü Muhtarı Yaşar Yılmaz, katip üyeliklere ise Pinar köyü Muhtarı Ömer Kıvrak ve Bağdamlar köyü Muhtarı Dursun gün getirildi.
Genel kurulda konuşan Kaymakam Atçı, "Milas potansiyeli yüksek bir yer. Aynı zamanda tarım ilçesi ve kırsal alanı geniş bir ilçe. Birlik olarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Birliğin gelirlerini arttırmak için girişimlerde bulunuyoruz. Birliğin geliri artarsa çalışmalarda daha iyi olur. Bugünkü seçim demokratik bir ortamda geçsin, tartışmalı bir durum yaratmayalım" dedi.
Atçı'nın konuşmasının ardından Köylere Hizmet Götürme, Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği Müdürü Yücel Bencik tarafından 2009 Yılı Kesin Hesabı ve 2009 Yılı Çalışma Raporu okundu.
Sonrasında Birlik Encümen seçimine geçildi. İl Genel Meclis Üyelerin aday olan Yusuf Esen 58, Mehmet Kocabaş 16, Halil Mutlu 72 ve Akın Üstündağ 76 oy aldı. Encümene CHP İl Genel Meclis Üyeleri Akın Üstündağ ve Halil Mutlu seçilmiş oldu.
Muhtarlardan aday olan Günlük köyü Muhtarı Bekir Çınar 78, Köşk köyü Muhtarı Gürsel İnce 55, Karakuyu köyü Muhtarı Kenan Özdemir 55 ve Sekköy Muhtarı Hüseyin Solmaz 16 oy aldı. Muhtarlardan Bekir Çınar seçildi. İkinci muhtarın seçiminde Gürsel İnce ve Kenan Özdemir arasında eşitlik olduğundan dolayı ikinci muhtarın seçimi, cuma günü saat 10.00'da Milas Belediye Toplantı ve Düğün Salonu'nda gizli oylamayla yapılacak. Seçilen il genel meclis üyeleri ve muhtarlar 1 yıl süreyle görev yapacak.
Önceki encümen ise şu isimlerde oluşuyordu: AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Esen, CHP İl Genel Meclis Üyesi Halil Ilbıra, Günlük köyü Muhtarı Bekir Çınar ve Karakuyu köyü Muhtarı Kenan Özdemir.