İngiltere Üzerine Yeni Kül Bulutları Geliyor Londra

-İNGİLTERE ÜZERİNE YENİ KÜL BULUTLARI GELİYOR LONDRA (A.A) - 20.04.2010 - İZLANDA'DAKİ YANARDAĞ PATLAMASI DOLAYISIYLA OLUŞAN KÜL BULUTLARI NEDENİYLE

 

-İNGİLTERE ÜZERİNE YENİ KÜL BULUTLARI GELİYOR

LONDRA ( A . A ) - 20 . 04 . 2010 - İzlanda ' daki yanardağ patlaması dolayısıyla oluşan kül bulutları nedeniyle kapalı olan İngiltere ' nin kuzeyindeki hava sahası kısmen açılırken , meteoroloji yetkileri ülke üzerine yaklaşmakta olan yeni kül bulutları konusunda uyarıyor .

İngiliz Hava Trafik Kontrol Servisi ' nin ( NATS ) son açıklamasına göre , İskoçya ve ülkenin kuzeyindeki Edinburgh , Glasgow , New Castle gibi havaalanlarından uçuşlara bu sabah başlandı .

Ülkenin orta kesimlerindeki Manchester gibi havaalanlarından uçuşlara ise yerel saatle 13 . 00 ' da ( TSİ 15 . 00 ) başlanması beklenirken , Türkiye ' den de çok sayıda kişinin seyahat ettiği başkent Londra çevresindeki Heathrow , Gatwick , Stansted , Luton gibi havaalanları hala kapalı .

-YENİ KÜL BULUTU GELİYOR-

Bu arada , meteoroloji yetkilileri yeni kül bulutlarının İngiltere üzerine yaklaşmakta olduğu uyarısında bulunuyor . Bunun da açılan havaalanlarının yeniden kapanmasına yol açabileceği belirtiliyor .

İngiliz donanmasına ait üç gemi ise dünyanın çeşitli yerlerinde mahsur kalan İngiliz vatandaşlarını ülkeye getirmek için yola çıktı . Gemilerden birinin görevi de Afganistan ' dan dönen İngiliz askerlerini getirmek olacak .

20 . 04 . 2010 10 : 24 : 06